Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 30 de ani de la Revoluția din 1989, ghimpăţenii şi-au comemorat eroul Barbu Petre Marian

Autor:

Data: 23 decembrie 2019, 0:42

  •  
  •  
  •  

Au trecut 30 de ani de la  Revoluția din 1989. 

Ghimpățenii  îşi plânge   eroul  martir , sublocotenentul  Barbu Petre Marian, fost parașutist în Armata Română la Boteni.  

Duminică, 22 decembrie 2019, Primăria și Consiliul Local  Răcari, ghimpățenii  și mulți invitați de seamă, au adus un pios omagiu eroului  martir , sublocotenentul  Barbu Petre Marian, fost parașutist în Armata Română la Boteni, prin organizarea unui  ceremonial religios și  depuneri de coroane de flori la Monumentul eroilor ghimpățeni.

Barbu Petre Marian s-a născut la Ghimpaţi, oraşul Răcari, la 29.06.1969, într-o familie de oameni  simpli.În 1988, s-a încorporat la unitatea militară din Boteni, paraşutist.

În timpul Revoluţiei din 1989, a fost chemat la unitatea militară din Boteni de unde a plecat şi a fost trimis la TVR, în misiune de luptă însă eroul martir a căzut pentru libertate, adevăr şi dreptate.

 Ca de fiecare  dată, atât prof. univ. dr. Iordan Gheorghe Bărbulesc şi  primarul Marius Caravețeanu au transmis un gând celor  prezenţi  . Nu au lipsit momentele emoționate , recital de poezie.

 Vremea destul de frumoasă,  a fost prielnică  pentru ghimpăţenii  care au purtat tricolorul de 100 de metri prin tot satul Ghimpaţi  până în  Cartierul Tinerilor, la  Pădurea Paraşutiştilor  unde a fost plantat ,anul trecut,  pe 22 decembrie,un platan în memoria sublocotenentului  Barbu Petre Marian.   S-a ţinut  o scurtă rugăciune la Troiţa Paraşutiştilor  şi au fost depuse coroane. 

Generalul de brigadă (r.) Marius Dumitru Crăciun   devint cetăţean al Ghimpaţiului, a adresat un gând celor prezenţi. 

Şi alţi camarazi    au luat cuvânt, depănând  amintiri. La  final, cu toţii au socializat şi au împărtăşit gânduri şi emoţii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.