Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: Acum 28 de ani, peste 10 milioane de români au ieșit la vot pentru că noua societate avea nevoie de o Constituție democratică

Autor:

Data: 8 decembrie 2019, 11:49

  •  
  •  
  •  

Ziua Constituţiei României se sărbătoreşte la 8 decembrie. Constituţia din 1991 a fost prima de după Revoluţia din decembrie 1989.

Constituţia din 1991, în forma iniţială, a fost adoptată în şedinţa Adunării Constituante din 21 noiembrie 1991, conform site-ului Camerei Deputaților.

A intrat în vigoare în urma aprobării ei prin Referendumul naţional de la 8 decembrie 1991, cu o majoritate semnificativă: din numărul de 10.948.468 de participanţi, 77,3% au răspuns afirmativ, 20,49% negativ, voturile nule reprezentând 2,3% .

Cu această ocazie, deputatul PSD Dâmboviţa,Claudia Gilia a transmis un mesaj:

“Constituţie: cuvânt magic şi caracteristic statului de drept! Instituirea sa reprezintă un moment privilegiat în viaţa unui popor, afirma constituționalistul francez Jean Gicquel.
Constituția este cea care reprezintă fundamentul politic și juridic al fiecărui stat.
Astăzi, 8 decembrie, marcăm ziua Constituției României!
Acum 28 de ani, peste 10 milioane de români au ieșit la vot pentru că noua societate avea nevoie de o Constituție democratică.

Au votat pentru o Lege Fundamentală care a stabilit că România este un stat de drept, democratic și social, în care demnitatea omului, drepturile și libertățile cetățenilor, libera dezvoltare a personalității umane, dreptatea și pluralismul politic reprezintă valori supreme și sunt garantate!

Din Constituție izvorăsc toate celelalte legi, drepturi și îndatoriri. Principiile statului de drept și principiile de bază ale organizării statului nu pot fi încălcate de nimeni și de nimic.
Această Constituție, cu ale sale principii, a stat la baza dezvoltării unei Românii europene, mai puternice ca oricând în istoria noastră și cu cetățeni care se bucură de libertate mai mult decât au făcut-o înaintașii noștri.
Românii prețuiesc aceste valori și sunt foarte atenți la toate schimbările din societate.

Așa cum în urmă cu 28 de ani Constituția aducea cu sine schimbarea, tot așa, după aproape trei decenii poate fi garantul că România este pe calea corectă, fără derapaje, fără extremisme și fără a pierde din valorile Națiunii!

Mă înclin în fața tuturor celor care apără zi de zi valorile grefate în Constituție! Și eu fac acest lucru, fie din Parlament, în calitate de deputat, fie din fața catedrei, în calitate de dascăl, de unde nu voi conteni să împărtășesc noii generații principiile și valorile instituite în Constituția României!
Constituția exprimă, metaforic vorbind, sufletul fiecărui popor și este expresia firească a istoriei sale. “,a punctat deputatul Claudia Gilia

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.