Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Oraşul Fieni a sărbătorit cum se cuvine 1 Decembrie: ceremonial religios şi concursul culinar “Polonicul de aur”

Autor:

Data: 1 decembrie 2019, 22:05

  •  
  •  
  •  

Ziua Naţională a României a fost sărbătorită, duminică, în oraşele ţării printr-o suită de manifestări care au inclus ceremoniale religioase şi militare, evenimente care transpun în prezent momentele  din urmă – 101 ani de la Alba Iulia.

Cu prilejul Zilei Naţionale a României, tradiţia s-a păstrat  şi la Fieni unde  Primăria  şi Consiliul Local  Fieni au invitat  cetăţenii, cu mic, cu mare să se bucure de sărbătoarea tuturor românilor, atât prin participarea la manifestările oficiale dedicate acestui eveniment, cât şi prin gustarea tradiţionalului meniu de 1 Decembrie, fasolea cu ciolan.

Festivităţile au început  prin participarea  la slujba religioasă de la Biserica din Fieni.  A urmat  deplasarea   către  Monumentul Eroilor unde  au  avut loc depuneri de coroane.

Admnistraţia locală condusă de edilul Iulian Tătulescu  a mers şi la celelalte  două monumente  unde s-a adus un omagiu eroilor căzuţi la datorie.

Primarul oraşului Fieni, Iulian Tătulescu  a ţinut să   sublinieze  că nu este  o zi mai potrivită decât cea de 1 Decembrie  ca noi să căutăm nu doar respect faţă de istorie, faţă de eroi, faţă de sacrificii, ci să căutăm conştiinţa noastră naţională.

Conştiinţa comună, cu principii morale şi creştine, evlavie şi cumpătare. Trebuie să depunem eforturi ca ţară, să îi îndrumăm pe cei mici, şi să învăţăm şi noi mai multă iertare, bunătate şi iubire. 

Din program nu a lipsit cea  de-a patra  ediţie  a Concursului culinar “Polonicul de aur”, ocazie cu care   în Piaţa  centrală a oraşului Fieni , cei  prezenţi  au putut degusta preparatele din fasole și ciolan  şi alte produse culinare tradiționale românești. Viceprimarul oraşului Fieni, Gheorghe Secăreanu    ne-a oferit mai multe detalii despre “Polonicul de aur”.

  Oraşul Fieni  a sărbătorit românește!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.