Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. 1 Decembrie-Ziua naţională a României, marcată cum se cuvine la Vulcana Pandele cu bucate tradiționale de la lume adunate, înapoi la lume date

Autor:

Data: 1 decembrie 2019, 21:12

  •  
  •  
  •  

Sunt zile și momente când se cuvine să ne desprindem de noianul ocupațiilor cotidiene și să ne înălțăm cu sufletul și cu mintea către acele culmi care pot să formeze tăria și mândria noastră de români.

1 Decembrie – Ziua naţională a României, este una dintre zilele  în  care administraţia  locală din Vulcana Pandele   condusă de  edilul  Radu Vasile şi  întreaga comunitate    dau   dovadă încă odată de unită.

Şi anul acesta, 1 Decembrie – Ziua naţională a României a fost marcată  cum se cuvine la Vulcana Pandele.  Manifestările au debutat la Monumentul Eroilor,dedicat bravilor vulcăneni care au luptat în Primul și în Al Doilea Război Mondial, monumentul, în formă de carte deschisă, cinstește 76 de eroi din primul război și 65 din cel de-al doilea.

Ziua de 1 Decembrie 1918 încununează lupta românilor transilvăneni pentru Unitate Naţională şi marchează momentul creării României Mari.

Prezent la eveniment  a fost şi deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan, care a transmis un mesaj de unitate pentru toţi românii. Nu au lipsit consilierii locali, fostul  deputat Gheorge Ana şi alţi invitaţi .

Ca de fiecare dată  nu au lipsit surprizele pregătite de  Florina Voicu, directorul Căminului Cultural “Izvor de apă Vie” alături de comunitatea din  Vulcana Pandele.  După   momentele solemne  de  la Monumentul Eroilor,  toţi cei prezenţi au luat parte la o masa cu bucate tradiționale  intitulată “DE LA LUME ADUNATE ,ÎNAPOI LA LUME DATE” .

 Nu au lipsit momentele artistice pregătite  de  coregraful Dan Setreanu,

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.