Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Tehnică nouă de intervenţie pentru ISU Dâmboviţa

Autor:

Data: 30 noiembrie 2019, 12:30

  •  
  •  
  •  

A avut loc   o conferinţă de presă la Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Basarab I”,  susţinută  de col. Mihăiță Păun, inspector-șef,lt. col. Alfred Hantăr, prim-adjunct al inspectorului-șef şi preşedintele CJ Dâmboviţa .

Temele centrale ale conferinței au fost: tehnica de intervenţie nou-primită de ISU „Basarab I” Dâmboviţa în trimestrul IV 2019; operaţionalizarea ambulanţei SMURD la Garda de Intervenţie Răcari; prezentarea lotului reprezentativ al ISU „Basarab I” Dâmboviţa, vicecampion naţional la descarcerarea din autovehicule.

În trimestrul IV al acestui an, în dotarea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Basarab I” al Judeţului Dâmboviţa a intrat tehnică nouă de intervenţie.

Prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU), au venit patru ambulanţe SMURD tip B (4×4) – achiziționate prin Programul Operațional Regional 2014-2020 –  regiunea Sud Muntenia, Proiectul „Îmbunătățirea capacității de intervenție la urgențele medicale – regiunea Sud”.

Ambulanța SMURD tip B este destinată intervenției de urgență și transportului medical asistat al pacienților.

Ea poate fi, după caz, utilizată în acordarea primului ajutor calificat sau în acordarea asistenței medicale de urgență. Dotarea ambulanței tip B este formată din echipamente și materiale sanitare care includ, după caz, un defibrilator semiautomat sau un defibrilator manual și medicamentele necesare resuscitării și acordării asistenței medicale de urgență.

 ISU  Dâmboviţa  a mai primit o tabără mobilă pentru persoane sinistrate/evacuate (în sistem containerizat) și o bucătărie rulantă auto – achiziţionate prin intermediul Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014-2020, Proiectul „Viziune 2020”.

Tabăra mobilă, compusă din 3 containere identice și o bucătărie rulantă auto, poate fi utilizată ca bază de operații, dar și în situațiile în care se impune dislocarea cât mai aproape de locul unui eveniment de amploare. Bucătăria rulantă auto poate asigura prepararea, în aproximativ trei ore, porțiile de mâncare pentru persoanele din tabără.

În fiecare container sunt: 10 corturi destinate cazării persoanelor (suprafață de 25 mp), un cort care poate fi folosit ca bucătărie sau sală de mese cu o suprafață de 96 mp, 10 sisteme de climatizare, un sistem de iluminat, 67 paturi pliante, 67 saci de dormit, 10 seturi de mese cu bănci.

Taberele de sinistraţi sunt facilităţi containerizate care pot asigura cazarea persoanelor afectate de diferite situații de urgență sau cazarea personalului propriu în misiuni speciale pentru perioade lungi de timp, dar şi facilităţi de asigurare a hrănirii pe o perioadă de mai multe săptămâni.O altă  dotare vizează un autoturism Dacia Duster

Aceste programe se derulează de către Departamentul pentru Situații de Urgență, prin intermediul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, cu scopul de a crește nivelul de siguranță al populației, prin dotarea tehnică eficientă şi modernă, pentru a asigura un răspuns mai bun în situații de urgență.

Prin intermediul Consiliului Judeţean Dâmboviţa,pompierii dâmboviţeni  au  primit:  

-5 motopompe transportabile – Honda WT30X (debit de 1210 l/min)

Domeniu de utilizare: înlăturarea/diminuarea efectelor inundațiilor și/sau la alimentarea cu apă la incendiile de vegetație.

-5 motosuflante portabile de mare putere (2,8 kW/3,8 CP)

Domeniu de utilizare: stingerea incendiilor de vegetaţie şi de pădure, având ca efect micșorarea timpului de stingere și diminuarea efectelor distructive.

-platformă metalică (aluminiu) cu înălţime reglabilă (pentru autospeciala de descarcerare grea)

Domeniu de utilizare: pentru echipajele de intervenție ce acționează pe autospeciala de descarcerare grea la intervențiile în caz de accidente, la autocamioane cu înălțime mare.

remorcă auto cu bazin de apă și instalație specială de stingere a incendiilor

Domeniu de utilizare: ca rezervă de apă pentru stingerea incendiilor de vegetaţie şi de pădure. Remorca se poate atașa la autovehiculele Dacia Duster din dotarea inspectoratului sau la vehiculul UTV (special dotat cu instalație de stingere).

Are în componenţă: bazin din polietilenă de 600L; motopompă Honda D25 cu racorduri rapide; sistem semirigid cu furtun tip D 25 mm, cu țeavă de refulare mutifuncțională; furtune de absorbție și cuple rapide de prindere.

30 saci portabili cu apă pentru pompieri, echipaţi cu pistol de stropire

Domeniu de utilizare: stingerea incendiilor de vegetaţie şi de pădure

Caracteristici tehnice: volum-15 l apă; presiune de lucru 3-5 bar; jet de acţiune-max. 7 m;

cort gonflabil cu instalaţie de climatizare (capacitate:10 persoane, suprafaţă: 40mp, două instalaţii portabile de aer condiţionat)

Domeniu de utilizare: cazare personal intervenție; funcționare ca punct comandă și conducere; depozitare bunuri necesare intervenției; complementar pentru Punct medical avansat – pe timpul misiunilor desfășurate în zone izolate, atunci când apar situații de intervenții la incendii, calamități, evacuare, victime multiple etc.

echipament de protecție pirotehnic (două veste de protecţie antischije şi două căşti de protecţie balistică cu vizor)

Domeniu de utilizare: protecţia personalului pe timpul misiunilor pirotehnice

Aceste echipamente au fost achiziţionate prin fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa, institiţie cu care avem o colaborare excelentă şi căreia îi mulţumim pentru sprijinul acordat, an de an, în activitatea de gestionare a situaţiilor de urgenţă şi, implicit, în asigurarea fondurilor necesare pentru dotarea cu unele echipamente şi tehnică necesară desfăşurării în condiţii optime a acţiunilor de intervenţie. 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.