Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: ” La mulți ani, dragi români! La mulți ani, România!”

Autor:

Data: 30 noiembrie 2019, 22:02

  •  
  •  
  •  

1 Decembrie este Ziua Națională a României și are o însemnătate specială pentru societatea românească, marcând unul dintre cele mai importante evenimente istorice.

Este momentul când, indiferent de locul unde ne aflăm, ne adunăm, fie doar și cu gândul, pentru a ne cinsti trecutul, a ne onora eroii, a ne prețui valorile și a ne anima speranțele pentru un viitor mai bun.

Este momentul când ne ramintim că, mai presus de orice, România este despre noi si despre românii care nu încetează nicio clipă să creadă în această țară.

Este momentul când, indiferent de greutățile pe care le înfruntăm, devenim mândri că suntem români, că ne-am născut pe meleaguri minunate, că avem o istorie scrisă de oameni curajoși care nu au plecat capul în fața niciunei orânduiri străine.

La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea).

De Ziua Națională a României, deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia, transmite un mesaj pentru toți cei care simt și iubesc românește:

 “Vechea cetate de scaun a voievozilor munteni rămâne inima românismului, a idealurilor naționale, a dorinței poporului nostru de a se uni într-o singură țară mare și puternică. 1 Decembrie 1918 este momentul în care românii și-au văzut visul de secole împlinit. Aici nu s-a ajuns ușor. A fost mult sacrificiu, multă muncă și multă credință că independența țării, respectarea drepturilor și libertăților fiecărui cetățean trebuie să fie priorități ale întregii națiuni. Și când acest lucru a fost posibil, acum 101 ani, românii au arătat că sunt o națiune europeană, demnă și puternică.

Cetatea noastră, la 1600, a dat prima UNIRE prin lupta diplomatică și militară a voievodului Mihai Viteazu. Acea unire, chiar dacă a fost una foarte scurtă, a arătat că idealul național poate fi realitate.

Tot în decembrie, acum 30 de ani, România a ales libertatea cu un preț enorm. Iarăși, sacrificiul și curajul acelor eroi au demonstrat ce înseamnă idealul național.

Dragi români,

Vă îndemn să aveți încredere în viitorul țării noastre. Să luptăm pentru drepturile și libertățile noastre! Să ne bucurăm de moștenirea lăsată de înaintașii noștri și să o ducem cu mândrie mai departe.

La mulți ani, dragi români!

La mulți ani, România!”

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.