Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Dragodana, o veritabilă „lecţie” de istorie şi patriotism – 1 Decembrie, ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte

Autor:

Data: 28 noiembrie 2019, 23:52

  •  
  •  
  •  

 „Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de ţară.” M. Eminescu
 Totodată, Nicolae Bălcescu era de părere că Istoria este cea dintâi carte a unei naţii. Într-însa ea îşi vede trecutul, prezentul şi viitorul, ajută să ştim cine suntem, de unde venim.

Acestea au fost  două  dintre  temele  esenţiale  din cadrul evenimentului   găzduit  de sala de ședințe a Primăriei Dragodana, o întâlnire despre istorie și patriotism – 1 Decembrie,  ziua noastră, a tuturor celor care gândim şi simţim româneşte.

 Evenimentul   a fost pregătit  în cele mai mici amănunte de primarul comunei  Dragodana, Gheorghe Sandu, împreună cu Asociația “Cultul Eroilor”, Asociația “6 Dorobanți”, Asociația “Tradiție Militară, cadre militare în rezervă, cadre didactice  şi elevii  din comuna Dragodana.  Nu au lipsit  de la eveniment localnicii şi preoţii localităţii.

Col.(r) Gheorghe Șerban ,preşedintele Asociației “Cultul Eroilor”a ţinut să aibă o scută intervenţie.

Invitat  a fost  şi scriitorul și jurnalistul George Coandă.

S-a vorbit  despte 1 Decembrie,  ziua naţională a României care are o însemnătate specială în societatea noastră. Această zi marchează un eveniment istoric foarte important: unirea Transilvaniei cu România, în anul 1918.

Evenimentul  de la Dragodana a avut ca obiectiv formarea şi dezvoltarea simţului civic, asumarea identităţii naţionale, dezvoltarea spiritului de echipă, competitivitatea orientată în sens constructiv şi nu în ultimul rând colaborarea între instituţii.

Asociația “Cultul Eroilor” a oferit şi diplome  celor prezenţi.

 Cei mici au avut parte  şi de o prezentare  a ţinutelor militare din primul război.

 Nu  au lipsit  momentele artistice, cântece şi poezii patriotice, prezentări Power Point referitoare la originea poporului român, toate constituind o veritabilă „lecţie” de istorie şi patriotism pentru toţi  elevii prezenţi în sală.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.