Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Târgovişte, a trecut la faza de precontractare

Autor:

Data: 25 noiembrie 2019, 18:43

  •  
  •  
  •  

 A avut loc vizita în teren a reprezentanţiilor  ADR Sud Muntenia privind proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Târgovişte şi s-a trecut la faza de precontractare, ultima înaintea semnării efective a documentului de finanţare.

Proiectul de modernizare a sistemului de transport public din municipiul Târgovişte este finanţat din fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, are o valoare de peste 25 de milioane de euro şi are în vedere modernizarea fundamentală a transportului public în comun târgoviştean, nu numai prin achiziţionarea de vehicule ecologice, dar şi prin construirea infrastructurii necesare, modernizarea şi reabilitarea infrastructurii rutiere pe coridoarele deservite de transportul public în municipiul Târgovişte.

Concret, vor fi achiziţionate autobuzele amintite, vor fi realizate 28 de staţii de călători de traseu, 3 staţii de capăt de traseu, un depou pe strada Calea Ialomiţei şi vor fi reabilitate străzi în lungime de 5,4 km (bulevardele Mircea cel Bătrân şi Regele Carol, străzile Lt. Stancu Ion, Gării, precum şi pasajul peste calea ferata pe DN 72).

Toate staţiile şi mijloacele de transport vor fi monitorizate video, vor avea sisteme de informare pe bază de panouri în tehnologie LED, va fi implementat în plus şi un sistem de management flota, cu aplicaţii multiple.

Cele 3 staţii de capăt de traseu vor fi prevăzute cu sală de aşteptare, info point, grupuri sanitare, inclusiv pentru persoane cu dizabilităţi, o camera mamă şi copilul, sistem de ticketing, cel putin 30 de locuri de parcare, inclusiv pentru taxi şi persoane cu dizabilităţi.

Reamintim că administraţia locală târgovişteana a finalizat licitaţia de achiziţie a celor 28 de autobuze, reprezentând prima etapă a procesului de modernizare a transportului public local din oraşul Târgovişte .Astfel, modelul Mercedes-Benz Citaro Hybrid, votat autobuzul anului 2019, reprezintă noul vehicul care, începand de anul viitor, va oferi târgoviştenilor condiţii excelente de transport.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.