Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Municipiul Târgovişte are 10 proiecte pe POR, patru sunt în plin proces de implementare

Autor:

Data: 19 noiembrie 2019, 12:12

  •  
  •  
  •  

Sala Unirii  a CJ Dâmbovița  a găzduit o acțiune  a   Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, în calitate de Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020 (Regio), în cadrul  căreia au fost  prezentate  rezultatele  programului în regiunea Sud Muntenia și în județul Dâmbovița.

Liviu  Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, a subliniat că „activitatea intensă desfășurată la nivelul ADR Sud Muntenia are în vedere, pe de o parte, implementarea cu succes a Programului Operațional Regional 2014 – 2020, astfel încât în regiunea noastră, condițiile de viață din comunitățile locale și regionale să se îmbunătățească.

De asemenea, a fost prezentat stadiului implementării Regio la nivelul regiunii, respectiv al județuluiDâmboviţa.În actualul exercițiu financiar, solicitanții de fonduri Regio din județul Dâmboviţa au depus 220 de proiecte, din care au fost semnate 120 de contracte, situând judeţul  Dâmboviţa pe locul 2.

 Şi primarul  municipiului Târgovişte, Cristian Stan a făcut un scurt istoric  al proiectelor cu finanţare pe POR. Vorbim  de 10  proiecte depuse  din care patru  deja  au semnate contractele de finanţare şi au început  şi lucrările în forţă.

 Este vorba despre lucrările  de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Târgovişte. Este un proiect finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 10- îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Valoarea proiectului este de 22.223.977,79 lei, cu o contribuție a beneficiarului la cheltuieli eligibile de numai 446.701,94 lei.

 Cel de-al doilea proiect vizează reabilitarea, extinderea, modernizarea şi dotarea Şcolii nr. 8 „Mihai Viteazul” Târgovişte . Proiectul are o valoare totală de 18 milioane de lei.

 Un alt proiect  este cel ce are în vedere lucrările de reabilitare, modernizare, extindere şi echipare a Grădiniţei nr.8 „Raza de Soare” din Târgovişte. Investiția are o valoare totală de 12.736.052,70 lei (inclusiv TVA).

Şi cel de-al patrulea  proiect are în  vredere  amenajarea unui parc la UM Gara. Investiția va transforma radical o zonă inaccesibilă până acum într-un spațiu modern, cu multe zone verzi și facilități multiple de recreere.

Valoarea totală a investiției este de 7.080.721,49 lei, din care: valoare eligibilă nerambursabilă din FEDR – 6.018.613,26 lei, valoare eligibilă nerambursabilă din bugetul național – 920.493,80 lei, iar valoarea cofinanțării eligibile a beneficiarului – 141.614,43 lei.  

Aceste patru proiecte sunt în plin proces  de execuţie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.