Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Şi-a bătut joc de dâmboviţeni, primari şi un întreg partid

Autor:

Data: 13 noiembrie 2019, 12:42

  •  
  •  
  •  

 Unii politicieni cred că politica e atunci când vrei să răspunzi într-un fel la o întrebare şi răspunzi cu totul altfel. Primul tur al alegerilor prezidenţiale  s-a încheiat.

Judeţul Dâmboviţa şi-a schimbat culoarea politică din roşu în galben, PNL -35,77% şi PSD – 32,49%. La primul tur al alegerilor prezidenţiale, PSD  Dâmboviţa a înregistrat cel mai slab scor postdecembrist la un scrutin.

 Deşi au trecut două zile de la alegeri, niciun lider social-democrat de la Dâmboviţa nu a scos capul  în presă dar din surse sigure,  vă informăm că  apele sunt destul de tulburi în sânul Organizaţiei PSD Dâmboviţa.

 Se  tot vociferează că unii lideri ai PSD Dâmboviţa ar fi responsabili de acest rezultat ruşinos, unii dintre ei, plini de tupeu şi asta pentru că se cred jupânii administraţiei judeţene, neagă cu vehemenţă că  nu ar fi responsabili de acest scor ruşinos, spunând cu subiect şi predicat că  nu au  răspuns  de campanie. Dar  după cum spune un  proverb “ Minciuna are picioare scurte şi cu siguranţă nu întotdeauna mustaţă.”,  vă prezentăm   noi, pe larg cum au stat lucrurile în campania electorală la PSD Dâmboviţa şi chiar mobilizarea unor social-democraţi  dâmboviţeni în ziua votului.

Un om cu serioase responsabilităţi publice şi politice la nivelul judeţului Dâmboviţa se expune la modul cel mai  rușinos cu putinţă. Prin modul  său  de a acţiona,  domnul   în cauză, se pare  că  nu  înţelege că, în fapt, expune o funcţie, o demnitate publică, imaginea unei instituţii şi a unui partid, PSD, care  a obţinut cel mai ruşinos scor  în Dâmboviţa, la primul tur al alegerilor prezidenţiale.

Omul în cauză  este Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa şi vicepreşedinte PSD Dâmboviţa.  Domnul Alexandru Oprea  a fost  coordonator executiv  al campaniei electorale la PSD Dâmboviţa, şi nu o spunem noi din amintiri ci a afirmat dânsul cu subiect şi predicat în cadrul unei conferinţe de presă, susţinută la sediul PSD Dâmboviţa .

Domnul în cauză  facea apel la primari, preşedinţi de organizaţii  să dea dovadă de responsabilitate şi să se implice în campania electorală.

Culmea ironiei, coordonatorul de campanie, Alexandru Oprea  vorbea de responsabilitate şi implicare, şi ce să vezi, potrivit  rezultatului alegerilor, dumnealui  a pierdut en-fanfare alegerile în toate localităţile de care  a răspuns, ca să nu mai vorbim şi de celelalte localităţi.  

Nu trebuie să omitem faptul  că Alexandru Oprea, preşedintele CJ Dâmboviţa şi vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, a renunţat brusc la funcţia de coordonator de campanie  cu doar trei săptămâni  înainte de ziua votului, pe 18 octombrie 2019,  când şi-a dat seama că Rovana Plumb nu mai are nicio şansă să devină comisar european  iar şansele de-aş atinge principalul obiectiv personal de a prelua comanda PSD Dâmboviţa,  s-au  ruinat.

Atribuţiile au fost  preluate de Rovana Plumb.  Domnul preşedinte Alexandru Oprea nu acceptă să-şi asume şi dânsul vina pentru scorul ruşinos, ba mai mult, cred că dânsul  nu acceptă  nici ideea că  funcţia de preşedinte CJ, a obţinut-o cu susţinerea  majoritară a  partidului-PSD. Culmea, recunoştinţa şi respectul pentru colegii de partid  constă în apelative ”dragălaşe” – proşti şi otrăvuri.

Tot din surse sigure, am aflat că preşedintele PSD Dâmboviţa,  Rovana Plumb i-ar fi transmis lui Alexandru Oprea că dânsul conduce  judeţul din luna aprilie, a avut tot sprijinul guvernului Dăncilă,  iar PSD Dâmboviţa nu ar fi avut voie să piardă  în faţa PNL.

Cu subiect şi predicat, aşa cum îi place domnului  vicepreşedinte PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea i s-a transmis că este vinovat   de rezultatul obţinut de PSD Dâmboviţa.  În replică, domnul Alexandru Oprea nu a ezitat să spună că a muncit  enorm în campanie, că nu poate să acopere tot judeţul şi că nu a avut timp să se odihnească. Păi, vă prezentăm  noi munca de campanie  a domnului în cauză.

Acţiunile întreprinse  de Alexandru Oprea în campania electorală au fost strict legate de întâlniri  cu activul  de partid în diferite locaţii şi după, activităţi  de recreere şi relaxare  prin anumite locaţii din municipiul Târgovişte.   

Cu doar 20 de ore, înainte de  ziua votului, domnul Alexandru Oprea alături  de nişte “băieţi deştepti”  de prin  PSD Dâmboviţa şi de prin administraţia judeţeană, a mers  la meciul de fotbal  dintre echipa locală şi olteni, la Ploieşti. Dacă a ajuns la  Ploieşti  cu băieţii respectivi, la întoarcere,  domnul  a venit cu o altă maşină destul de luxoasă şi probabil şi confortabilă. Cel mai probabil, a avut ceva de pus în linie dreaptă legat   de administraţie, puţin probabil, amânunte privind mobilizarea pentru ziua votului.

 Mai mult, în ziua  votului, probabil, ostenit de cât a alegat prin judeţ, înaninte cu vreo  două ore de închiderea urnelor, domnul vicepreşedinte PSD  Dâmboviţa , Alexandru Oprea se odihnea prin parcările unei instituţii publice unde  merge foarte des.  Toate acestea s-au întâmplat, în timp ce primarii PSD Dâmboviţa, liderii locali, parlamentarii PSD Dâmboviţa, unii lideri  judeţeni social –democraţi  erau la datorie, se mobilizau exemplar  pentru binele partidului, ba mai mult, se  luptau cu şicanele unor primari PNL.

După  închiderea urnelor de vot,  până  în miezul nopţii, domnul Alexandru Oprea, şi-a luat  vesta şi ”fusta” şi a părăsit  sediul partidului, în timp ce  social-democraţii dâmboviţeni  fierbeau.

 Când  a preluat conducerea CJ, în luna aprilie, domnul Alexandru Oprea a fost susţinut  de partid, o parte  din societatea civilă   şi alţi oameni de bună credinţă, dar totul se uită.

Trebuie se recunoaştem că mai sunt şi alţi vinovaţi  pentru acest rezultat ruşinos. Şi  preşedintele PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb  are o parte din vină pentru că a girat astfel de oameni, dându-le putere  maximă.

 P.S  Ancheta  noastră este pur jurnalistică, deţinem dovezi incendiare.  Presa este descrisă adesea ca fiind a patra putere în stat, după guvern, parlament şi instanţele judecătoreşti,  însă în Dâmboviţa,  unii  luptă să reducă presa  la tăcere. Nu mor caii când vor câinii.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.