Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Votul prin corespondență şi Votul la secția de votare din străinătate pentru alegerile prezidenţiale

Autor:

Data: 3 noiembrie 2019, 21:43

  •  
  •  
  •  

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) vine în sprijinul alegătorilor români din străinătate care doresc să își exercite dreptul de vot la alegerile pentru Președintele României din anul 2019 și pune la dispoziția acestora clipuri video menite să ilustreze tehnica votării la scrutinul prezidențial.

În acest sens, AEP a realizat, în parteneriat cu Televiziunea Română, două videoclipuri informative, unul pentru votul la secția de votare din străinătate

Trei zile vor putea vota românii din străinătate în secțiile amenajate pentru diaspora. 35.000 de plicuri au fost validate până în prezent din 41.000 de persoane care s-au înscris pentru votul prin corespondență, conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă.Românii al căror plic nu a ajuns în țară până la data limită de 7 noiembrie vor fi anunțați, printr-un mail, să se îndrepte spre secțiile de votare.

Primul tur al alegerilor are loc în străinătate între 8-10 noimebrie și cel de-al doilea între 22 și 24 noiembrie, iar în țară, primul scrutin are loc în data de 10 noimebrie, iar cel de-al doilea, la 24 noiembrie.

În cadrul unei conferințe de presă de vineri, președintele AEP, Florin Mitulețu, a declarat că „la acest moment, deja 17.000 de voturi s-au întors, suntem într-un proces continuu, dar nu este satisfăcător”.Şeful Departamentului suport organizatoric electoral, Mircea Preoţescu​, a adăugat că circa 2.000 de buletine de vot au ajuns în țară și pentru turul al doilea.

Votul acestor persoane va fi validat doar dacă au optat pentru unul din cei doi candidaţi care vor ajunge în acea etapă. În caz contrar, buletinul de vot va fi anulat.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.