Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

TÂRNOSIREA BISERICII PAROHIEI VLĂDENI II DIN ARHIEPISCOPIA TÂRGOVIȘTEI

Autor:

Data: 3 noiembrie 2019, 21:14

  •  
  •  
  •  

Numeroși credincioși din localitatea Vlădeni și din împrejurimi au participat, duminică, 3 noiembrie 2019, la slujba de târnosire a noii biserici și la Sfânta Liturghie, ambele săvârșite de către Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop și Mitropolit Nifon, însoțit de Părintele Vicar Eparhial, Părinți Consilieri de la Centrul Eparhial, preoți și diaconi.

În cuvântul său, Înaltpreasfinția Sa, a vorbit despre rolul sfântului locaș în iconomia pastoral-misionară a Trupului Celui Viu al Mântuitorului Hristos, ca centru al comunității locale, ce sporește comuniunea și creează solidaritate între toți credincioșii care s-au jertfit pentru clădirea noii biserici parohiale. De asemenea, Înaltul Ierarh a vorbit despre rolul sfintelor icoane și a picturii în aprofundarea vizual- catehetică a cuvântului Evangheliei, precum și despre actualitatea învățăturii creștine, în pofida proliferării oricăror ideologii sau doctrine.
   

Amintim ca biserica, cu hramul Sf. Dimitrie cel Nou, a Parohiei Vlădeni, din Protoieria Târgoviște Sud, a fost ridicată, între anii 2003-2019, la inițiativa și cu străduința Înaltpreasfinției Sale, prin grija și osârdia preoților Sorin și Dorinel Neculăescu, cu ajutorul Arhiepiscopiei Târgoviștei, a Consiliului Județean Dâmbovița, a Consiliului Local Vlădeni, a unor binevoitori sponsori și donatori, enoriași ai parohiei, cu implicarea deosebită a Consiliului Parohial.
  

 La final, Mitropolitul Nifon le-a acordat celor doi preoți: Sorin și Dorinel Neculăescu, care s-au nevoit pentru ridicarea noului sfânt locaș, în semn de recunoaștere a osârdiei lor, distincția de iconom stavrofor, precum și diplome mitropolitane de recunoștință acelora care au sprijinit acest nobil demers.
  

 La eveniment, alături de credincioșii prezenți, dintre care mulți tineri, au luat parte reprezentanți ai vieții publice, naționale, județene și locale, precum și sponsori și ajutători ai bisericii parohiale Vlădeni II.

BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TÂRGOVIȘTEI

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.