Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Prima ninsoare în zona Padina-Peştera. Salvamontiştii din Dâmboviţa avertizează că în aceste condiţii este necesar să se treacă atât la echipamentul, cât şi la conduita de iarnă

Autor:

Data: 31 octombrie 2019, 10:35

  •  
  •  
  •  

Vremea  s-a schimbat radical . În zona montană dâmboviţeană  Padina- Peştera , iarna şi-a intrat în drepturi. În noaptea  de miercuri  spre joi a nins  şi s-a aternut un strat de zăpadă. Temperatura  la ora transmiterii acestei ştiri era de 3 grade, vizibilitate  redusă din cauza ceţii. De altfel, salvamontiştii montani din Dâmboviţa avertizează  că în aceste condiţii este necesar să se treacă atât la echipamentul, cât şi la conduita de iarnă. Condiţiile meteo au permis depunerea unui strat subţire de zăpadă. Reprezentanții Serviciului Salvamont  Dâmboviţa spun că este de preferat ca orice excursie să fie planificată şi pregătită din mai multe puncte de vedere iar aspectele care trebuie neapărat luate în considerare înainte de a porni la drum sunt:

Condiţiile meteo – pot duce la imobilizare în zone greu accesibile, din acest motiv recomandăm să vă  informaţi asupra prognozelor pentru zona respectivă, să folosiţi cât mai multe surse, să luaţi în considerare altitudinea la care se află locaţia pe care o vizaţi, deoarece temperatura scade cu aprox. 1 grad celsius la fiecare 100 de metri altitudine. Ascultaţi avertizările şi recomandările organelor de poliţie rutieră, în cazul în care plănuiţi o deplasare cu maşina.

Este foarte important ca îmbrăcămintea să fie neapărat adaptată sezonului rece. Echipamentul de vară, chiar dacă este montan, nu răspunde cerinţelor de iarnă. Întrucât principalul pericol în timpul iernii îl reprezintă hipotermia (scădere accentuată a temperaturii corpului, mult sub cea normală) care adesea este cauzată de umezeală şi/sau vânt, vă recomandăm  îmbrăcăminte din ţesături impermeabilizate (tip Gore-Tex) şi rezistente la vânt (tip wind stopper).

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.