Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

În ATENŢIA primăriilor dâmboviţene! Unităţile şcolare pot beneficia de Campania “Dreptul la toalete”

Autor:

Data: 30 octombrie 2019, 11:41

  •  
  •  
  •  

Elevii  dar şi preşcolarii au nevoie de condiții de igienă decente în școli. Este dreptul lor, nu un privilegiu. E foarte trist să te gândești că în secolul în care tehnologia a evoluat atât de mult și oamenii se gândesc la călătoriile pe Marte, există copii care nu au condiții optime de igienă în toaletele din școli. Însă  există  oameni  cu suflet  mare şi cărora le pasă  de soarta  elevilor  şi preşcolarii, şi astăzi, o să vă  vorbim despre  Campania “Dreptul la toalete” – organizată de Crucea Roșie Română și Domestos România.

La  acest moment, la nivelul judeţului Dâmboviţa, potrivit  unei  statistici  de la Inspectoratul Şcolar Judeţean  Dâmboviţa, avem  12 unități de învățământ în care se desfățoară activitate educațională cu grup sanitar exterior cu apă curentă și rețea de canalizare/fosă septic şi  17 unități de învățământ în care se desfățoară activitate educațională cu grup sanitar exterior fără apă curentă și rețea de canalizare/fosă septică .

 Din informaţiile pe care le deţinem, Crucea Roşie Dâmboviţa  a înştiinţat deja toate  primăriile  despre această campanile, solicitându-le  să informeze  unităţile şcolare  să se înscrie în campanile, însă,  nu ştim exact dacă cineva a aplicat în cadrul  Campania “Dreptul la toalete”

Cu această viziune, Domestos, în colaborare cu Crucea Roșie Română și în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naționale,  a lansat cea de-a cincea ediție a campaniei „Domestos susține igiena în școli”. În 2019, Domestos militează pentru Dreptul la toalete și face un pas înainte în a asigura condiții optime de igienă în școlile din România, prin dotarea cu grupuri sanitare acolo unde în prezent acestea sunt în curte, sau renovarea toaletelor din școlile unde acest lucru este necesar.

Școlile sunt invitate să se înscrie pe www.domestos.ro, pentru a putea oferi astfel elevilor șansa unor condiții mai bune de igienă. Campania se desfășoară în perioada octombrie 2019 – septembrie 2020 și include o sponsorizare în valoare de 45,000 euro pentru dotarea efectivă a două școli cu grupuri sanitare și modernizarea toaletelor în alte două instituții de învățământ, în timp ce 100 de școli vor primi produse de curățenie Domestos.

Crucea Roșie Română va gestiona fondurile și va coordona întreg procesul, de la autorizările necesare până la instalarea efectivă și punerea în funcțiune a grupurilor sanitare. Pe baza condițiilor de eligibilitate a unităților școlare înscrise și a capacității de implementare a Crucii Roșii Române, se vor stabili, la fiecare 3 luni, unitățile de învățământ unde vor începe lucrările.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.