Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Focul lui Sumedru, tradiție în ajun de Sfantul Dumitru la Fieni

Autor:

Data: 25 octombrie 2019, 22:05

  •  
  •  
  •  

În aceste vremuri tulburi ne legăm speranţa de o realitate pe care niciun om de bună-credinţă nu o poate contesta, sărbătorile creştine  care sunt cea mai mare comoară a noastră, a românilor. Credinţa străbună a fost şi este salvarea noastră ca neam şi ţară. Dacă avem credinţă în Bunul Dumnezeu putem privi cu speranţă viitorul.

Şi acest lucru l-am simiţit în mijlocul comunităţii  de la Fieni, vineri seară, unde cu mic, cu mare, toţi locuitorii alături de  administraţia locală  condusă  de  primarul  Iulian Tătulescu şi viceprimarul   Gheorghe Secăreanu  şi nu în ultimul  rând alături  de deputatul  Corneliu Ştefan, care este un om apropiat  de comunităţile  din judeţul  Dâmboviţa, au  participat  la Focul lui Sumedru sau Focul de Sâmedru, una dintre cele mai vechi tradiții românești, de peste două mii de ani, dinaintea sărbătorii Sfântului Dumitru.

 Și anul acesta, administrația de la Fieni, a marcat  vechea tradiție românească Focul lui Sumedru. Locuitorii din Fieni ,  cu mic, cu mare,  au venit  să se bucure de o atmosferă  de sărbătoare şi unitate, în curtea Centrului de Informare, în jurul Focului lui Sumedru. 

Această sărbătoare rămâne un prilej de bucurie pentru oamenii locului, care aduc un prinos de mulţumire în faţa darurilor bogate ale toamnei. Femeile dar şi administraţia  locală  împart copiilor din roadele pământului: nuci, mere şi alte bunătăţi.

 Deputatul  Corneliu Ştefan,  a ţinut   să transmită  un gând tuturor  dâmboviţenilor  care poartă  numele Sfântului Dumitru.

O superstiție a ajunului Sfântului Dumitru spune că, dacă în noaptea de Sumedru oile se culcă în grămadă, atunci iarna va fi grea. Dacă oile dorm răsfirate, atunci iarna va fi blândă. De asemenea, dacă gutuile și nucile sunt din abundență, va veni o iarnă grea.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.