Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Crizantema de Aur 2019: A doua seară de romanțe la Târgovişte

Autor:

Data: 18 octombrie 2019, 20:57

  •  
  •  
  •  

Joi , la Teatrul Municipal „Tony Bulandra” Târgoviște, a debutat cea de-a 52 -a ediție a Festivalului Național de Romanțe Crizantema de Aur.

A doua seară a celei de-a 52-a ediții a Festivalului Național de Romanțe Crizantema de Aur,   a fost  dedicată Concursului de interpretare (partea a II-a)  cu nouă concurenţi  şi Concursului de Creaţie (partea a II-a)  cu şapte concurenţi,  în acompaniamentul  Orchestelor „Dor Românesc” şi „Romanța”, dirijori Ștefan Cigu şi Lucian Vlădescu,prezentatori: Miruna Ionescu și Silviu Biriș ,Alexandra Velniciuc și Octavian Ursulescu.

Juriul Concursului de Interpretare este  format din mari interpreţi de romanţă şi din personalităţi ale vieţii muzicale din România şi Republica Moldova. Juriul Concursului de Creaţie  format din renumiţi compozitori români din România şi Republica Moldova, desemnaţi de UCMR şi UMM.

Evenimentul este dedicat celebrării prin Romanţă a Patrimoniului poetic naţional şi Anului omagial al satului românesc. Organizatorii sunt preocupați de promovarea Romanţei, ca gen muzical de patrimoniu al culturii naţionale, în vederea înscrierii acesteia în Lista Reprezentativă UNESCO a Patrimoniului Cultural Imaterial al Umanităţii, procedură care se desfăşoară în prezent la Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale.

Organizatorii acestei ediţii sunt: Primăria şi Consiliul Local Municipal Târgovişte, Consiliul Judeţean Dâmboviţa, Centrul Judeţean de Cultură Dâmboviţa, Teatrul „Tony Bulandra” din Târgovişte, în colaborare cu Ministerul Culturii şi Identităţii Naţionale, cu Uniunea Compozitorilor şi Muzicologilor din România, cu Uniunea Muzicienilor din Moldova, în co-producţie cu Televiziunea Română şi în parteneriat cu Radio România.

Sponsorii ediţiei a 52-a a Festivalului Naţional de Romanţe „Crizantema de Aur”:

Sponsor oficial: COTNARI;

Sponsori: Fundaţia „Henry Mălineanu”; Eurogas Prescom SRL ; Adelle Style.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.