bestkids.ro%20

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Aroganţă, jigniri şi lipsă de transparenţă când se cere socoteală despre cheltuielile privind ziarul Consiliului Judeţean Dâmboviţa

Autor:

Data: 17 octombrie 2019, 1:31

  •  
  •  
  •  

Aroganţă şi jigniri în cadrul  ședinţei  Consiliului Judeţean Dâmboviţa. Totul a pornit de la o discuţie pe marginea  noii publicaţii  tipărite a  forului  administrativ,  pe bani publici . 

Discuţia  nu a pornit întâmplător, înainte  de a începe  şedinţa de consiliu,   fiecare consilier a primit câte un exemplar din   primul număr al publicaţiei respective. Presa  prezentă în sală,  nu   a primit, motivându-se  că numărul este limitat iar dacă mai rămâne, va primi.

Culmea ironiei, nu a mai rămas niciun exemplar  şi pentru  presă dar  am făcut rost de la consilierii PNL.   La  punctul  38  de pe ordinea de zi, s-a  aflat proiectul  de hotărâre privind aprobarea contului de execuţie al bugetului propriu al judeţului, la 30.09.2019.

Proiectul a fost prezentat iar  consilierul  judeţean  al PNL, Gabriel Grozavu  a solicitat o intervenţie, întrebând dacă  în contul de execuţie al bugetului propriu al judeţului la 30.09.2019, sunt prinse şi cheltuielile ce vizează  publicaţia tipărită a forului administrativ.

Pe un ton tăios, preşedintele CJ, Alexandru Oprea   spune că sunt prinse cheltuielile. Consilierul  judeţean PNL, Gabriel Grozavu, îndrăzneşte să  mai întrebe  de ce  pe publicaţie nu apare  tirajul şi cine  tipăreşte   ziarul.  Nervos din cale-afară,  deşi nejustificat, având în vedere că vorbim de transparenţa banului public, preşedintele CJ, Alexandru Oprea îi recomandă consilierului PNL, Gabriel Grozavu  să-şi cumpere lecitină.

Consilierul PNL, Gabriel Grozavu  a replicat că atitudinea şefului  Consiliului Judeţean Dâmboviţa este arogantă  şi liberalul insistă să afle care au fost costurile totale pentru realizarea primului număr al publicaţiei   dar şi care sunt costurile  distribuţiei.

 Discursul  tăios şi jignitor al preşedintelui CJ, Alexandru  Oprea  continuă  şi nu spune clar un preţ. Ce  am înteles aşa printre rânduri,  că preţul unui ziar ar  fi de 0,… lei

Domnilor de la CJ Dâmboviţa, treziţi-vă, actele vorbesc , nu mai minţiţi poporul . Şi o vorbă din popor  mai spune “ Eu nu fac muncă de detectiv, eu lucrez cu materialul clientului.” Potrivit  RAPORTULUI  Nr. 12/23.07.2019,  la proiectul de hotărâre privind înfiinţarea publicaţiei proprii a Consiliului Județean Dâmbovița „ACTUALITATEA DÂMBOVIȚEANĂ”,prezentat în şedinţa ordinară a CJ Dâmboviţa din data  de 30.07.2019  ne  comunicaţi că :

În ceea ce priveşte aspectele de ordin tehnic relaţionate înfiinţării acestei publicaţii, concepţia grafică, editarea computerizată şi tipărirea vor fi încredinţate, prin intermediul unei proceduri de achiziţie publică reglementată de legislaţia în vigoare, unei persoane juridice specializate.

De asemenea, serviciile de difuzare vor fi încredințate, conform legii, prin intermediul unei proceduri inițiate de Direcția Achiziții Publice a Consiliului Județean Dâmbovița. Publicația se va prezenta într-un format A3, având un număr de 8 pagini, 50% color și va fi tipărită și difuzată într-un număr de 20.000 exemplare, cu o periodicitate lunară, în limita fondurilor alocate. Cetățenii județului vor primi publicația „ACTUALITATEA DÂMBOVIȚEANĂ” în mod gratuit. Suma necesară tipăririi și difuzării publicației va fi asigurată din bugetul propriu al Consiliului Județean Dâmbovița

Lucrurile dau cu virgulă, în raport scrie  ceva iar în hotărârea adoptată  de CJ, scrie altceva,punctul 3  al Hotărârii, redăm exact:

Editarea publicației se va asigura prin Biroul comunicare, relații externe și Cabinetul Președintelui, iar tipărirea și difuzarea se va realiza de către ofertantul câştigător, ca urmare a derulării procedurii de achiziție publică reglementată de legislația în vigoare.

Mergem  mai departe,  neregulile şi minciunile curg gârlă.  În şedinţa din data de 30.07.2019, preşedintele CJ Dâmboviţa ne spunea  cu subiect şi predicat că vor avea loc proceduri de achiziţie publică   şi nici  gând  de încredinţare directă: “   În ceea ce priveşte costurile privind editarea şi  difuzarea   acestei publicaţii, sigur, că noi am luat nişte solicitări de ofertă  dar aceste costuri  vor fi  corect fundamentate în urma unor proceduri de achiziţie publică că nu facem astea prin încredinţare directă . Va fi o procedură de achiziţie publică pentru  tipărire,  va fi o procedură de achiziţie publică pentru   ceea ce înseamnă partea  de difuzare , dar  credeţi-mă că vor fi costuri rezonabile”, a declarat Alexandru Oprea în data de 30.09.2019.  

Aaaa, păi ce-ai făcut, mă, nene, mă?   Potrivit datelor din SICAP, la data  de 17.09.2019, Consiliul Judeţean Dâmboviţa  a   făcut achiziţie direct privind  machetarea şi tipărirea publicației „ACTUALITATEA DÂMBOVIȚEANĂ” în valoare de  20.000 lei  pentru 20.000 de exmplare pe lună, însemnând  1 RON  pe exemplar  iar perioada contractuală este de 12 luni.

 Ne dă cu virgulă preţul  pe exemplar  dar şi perioada contractuală, în contextul în care achiziţia este făcută doar pentru 20.000 de exmplare, adică pentru o lună .   Mai grav  este că domnul preşedinte al CJ, Alexandru Oprea ne spunea în  data de  30 iulie 2019 că preţul unui exemplar în ceea ce priveşte tipărirea nu va depăşi 0,62 de  lei, adăugându-se  şi  difuzarea, un exemplar nu va depăşi 0,90 lei.

Aşa cum am spus realitatea spune cu totul altceva acum. Ca să nu mai vorbim că nu s-a făcut nicio achiziţie de difuzare  a ziarului care zace prin încăperile CJ  Dâmboviţa, că prin judeţ, cetăţenii  pe care i-am întrebat  nu au văzut, nu au auzit de acest ziar.

Din informaţiile pe surse  am aflat că  de ceva vreme CJ Dâmboviţa  este în tratative cu Poşta Română  privind încheirea unui contrat de difuzare a ziarului  şi nu o achiziţie publică, însă  se pare că nu se înţeleg. Aşa că  încurcate sunt căile iar când se cere socoteală,  se aruncă cu aroganţă şi jigniri.

Prin acest material  am  asigurat accesul liber şi neîngrădit al oricărui cetăţean al judeţului Dâmboviţa la informaţiile de interes public gestionate de Consiliul Judeţean Dâmboviţa chiar dacă   reprezentanţii  CJ spun  că o mare parte dintre cetăţeni nu folosesc încă mijloacele electronice de informare.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.