bestkids.ro%20

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: Ziua Spaniei are conotații multiple pentru municipiul Târgoviște, pentru membrii comunității academice din Universitatea Valahia şi pentru cei peste 1 milion de români

Autor:

Data: 12 octombrie 2019, 19:18

  •  
  •  
  •  

Ziua Spaniei sau Fiesta Nacional de España, are loc pe 12 octombrie în fiecare an și este unul dintre cele mai importante festivaluri din Spania, fiind o zi liberă pentru toată lumea.

Această zi este marcată în calendar ca o dată importantă în istoria Spaniei, deoarece pe 12 octombrie a început “întâlnirea a două lumi”, Europa și America, și acesta este felul în care se comemorează acest eveniment.

Această sărbătoare națională este, de fapt, sărbătorită la data de 12 octombrie, prin ordinul dat de Legea 18/1987. Festivitățile includ o paradă militară și un spectacol aerian, la care participă mulți oameni, inclusiv personalități importante, precum Regele Spaniei.

Deputatul  Claudia Gilia, un om foarte apropiat  de   această ţară, cu multe vizite în Spania prin prisma  activităţii pe care o desfăşoară  în calitate de conf.univ.dr. la Universitatea Valahia Târgovişte – Facultatea de Drept şi Ştiinte Administrative,şi fost prorector, a transmis un mesaj   cu această ocazie.

„În data de 12 octombrie – „Dia de la Hispanidad” se celebrează dată la care Cristofor Columb descoperea în 1942 America. Acel moment este considerat pilonul principal pe care s-au dezvoltat relațiile dintre europeni și populațiile din noile teritorii cucerite. 

Relațiile diplomatice dintre România și Spania au fost stabilite la 23 iunie 1881, la aproape două luni după ce Spania a recunoscut independența de stat a României.

Astăzi, prietenia dintre cele două popoare este mai strânsă ca niciodată. Românii reprezintă cea mai mare comunitate de străini din Spania – vorbim de peste 1 milion de persoane.

Aceasta se implică activ în dezvoltarea relațiilor bilaterale, este o comunitate unită, bine integrată și foarte activă. Își păstrează foarte bine tradițiile populare, dar știu foarte bine cum să se integreze și să facă din comunitatea de români din Spania un sprijin economic și social al țării gazdă pe anumite domenii.

În Spania avem peste 100 de asociații de români, care se implică în derularea unor proiecte culturale și facilitează integrarea românilor în comunitatea spaniolă.

Episcopia Ortodoxă Română a Spaniei şi Portugaliei și celelalte culte religioase românești reunesc în jurul lor români cu suflet mare care vor să ajute comunitatea în care s-au integrat.

Ziua Spaniei are conotații multiple pentru Municipiul Târgoviște și pentru membrii comunității academice din Universitatea Valahia. Orașul nostru este înfrățit cu Castellon de la Plana din 2005, apoi prin semnarea celui de-al doilea acord de înfrăţire şi cooperare s-au întărit relaţiile dintre administraţiile celor două orașe, au fost gândite proiecte care vin în sprijinul comunităţii române din Castellón de la Plana și s-au facilitat mai multe proiecte pe plan educațional, cultural și economic între cele două orașe.

Universitatea Valahia din Târgoviște derulează multiple proiecte de colaborare cu universități de prestigiu din Spania (Universidad Castilla-La Mancha, Ciudad Real,  Jaume I, Castellon, UNED Madrid, Universidad de Valladolid, Universidad de Zaragosa, Universidad de Santiago de Compostela, Universidad Miguel Hernandez de Elche, Alicante, Universidad de Burgos, Universidad Autonoma de Madrid).

La Mulți Ani, Spaniei!

La Mulți Ani, tuturor celor care iubesc Spania! ”, a  transmis  conf.univ.dr. Claudia Gilia , deputat PSD

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.