Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia:La Mulți Ani, dragi profesori!

Autor:

Data: 5 octombrie 2019, 19:59

  •  
  •  
  •  

Ziua mondială a educaţiei este sărbătorită în fiecare an la data de 5 octombrie, începând cu anul 1994. 

Aceasta a fost desemnată de UNESCO şi marchează semnarea, în 1966, a „Recomandării UNESCO/OIM (Organizaţia Internaţională a Muncii) privind statutul profesorilor”.

România marchează această zi începând cu anul 2013. Cu acest prilej, deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a transm un mesaj :” Astăzi sărbătorim Ziua Internațională a Profesorului.
Doresc să-i îmbrățișez pe toți profesorii din viața mea. Fără ei nu aș fi putut reuși în viață. Le mulțumesc pentru grija cu care continuă să-și facă meseria. Dascălii fac parte din categoria profesională cea mai generoasă, deoarece această meserie nu se face pentru recompense bănești, ci pentru ceva mult mai prețios – pentru viitorul fiecărui om în parte.
Acum avem obligația și puterea să le facem viața mai ușoară. Am susținut în Parlamentul României legile prin care au crescut salariile tuturor profesorilor, am luptat pentru legi corecte și o educație de calitate și am fost alături de toți profesorii din județul nostru ori de câte ori mi-au cerut ajutorul.
La Mulți Ani, dragi profesori!
“, a transmis deputatul Claudia Gilia.

În România, Ziua mondială a educaţiei este marcată distinct de Ziua învăţătorului (5 iunie) începând cu anul 2013 şi a fost introdusă în structura anului şcolar 2013-2014, conform unei decizii luate, la 3 iunie 2013, de ministrul de atunci al Educaţiei Naţionale, Remus Pricopie, şi de cei doi lideri ai sindicatelor din învăţământul preuniversitar, Simion Hăncescu (Federaţia Sindicatelor Libere din Învăţământ) şi Marius Nistor (Federaţia Sindicatelor din Educaţie ”Spiru Haret”). 

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.