Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Corneliu Ştefan face apel de urgenţă la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice să aloce fonduri pentru achiziţionarea microbuze şcolare

Autor:

Data: 1 octombrie 2019, 13:01

  •  
  •  
  •  

Nu de puţine ori, am constat   că accesul liber la educaţie pentru fiecare copil este  un principiu existent doar pe hârtie.

La nivelul judeţului Dâmboviţa, încă mai sunt  comunităţi locale unde   elevii sunt nevoiţi  să meargă   câţiva kilometri pe jos   ca să ajungă la şcoală  şi asta pentru că nu există microbuz şcolar.

Nu trebuie să  ascundem şi faptul că în alte comunităţi dâmboviţene, elevi sunt nevoiţi să se înghesuie odată cu începerea anului școlar în microbuze şcolare vechi şi de cele mai multe ori defecte.  Este o realitate  cruntă dar  adevărată.

 Nu este de omis nici faptul că în ultimele două  săptămâni, lipsa  transportului şcolar   în unele commune dâmboviţene  a stârnit revolt mare în rândul părinţilor care  refuză să-şi mai trimită pe jos copiii la şcoală şi asta după ce  cumplita tragedie de la Gura Şuţii.

Mai este nevoie urgent de un număr de 98 de microbuze şcolare în judeţul  Dâmboviţa.  Solicitări s-au depus însă nu s-a primit niciun răspuns.

La începutul acestei  săptămâni, deputatul Corneliu Ştefan  a luat atitudine şi  a făcut o interpelare către  Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice,solicitându-i ministrului  Daniel Suciu,suplimentarea numărului de microbuze şcolare pentru judeţul Dâmboviţa

Domnule ministru,

Situația dotării unităților administrativ-teritoriale din județul Dâmbovița cu microbuze școlare nu este una fericită. Constatăm că, de la an la an, parcul auto destinat transportului elevilor de acasă către instituțiile de învățământ și invers este tot mai învechit. Mașinile nu mai fac față cerințelor actuale și nici nu mai corespund din punct de vedere tehnic derulării acestei activităţi în condiţii normale de siguranţă. În plus, numărul de școlari care au nevoie de transport a crescut, pe fondul închiderii unităţilor de învăţământ care nu mai îndeplineau condițiile legale de funcționare.

Mai trebuie precizat și că părinții vor pentru copiii lor, pe bună dreptate, siguranță și confort în timpul transportului. Nu mai vorbim de faptul că spiritele s-au inflamat şi mai mult, pe fondul ultimelor evenimente tragice petrecute în România. Includem aici şi cazul din judeţul Dâmboviţa, de la Gura Şuţii, unde o elevă de 11 ani a fost răpită și omorâtă de un obsedat sexual în timp ce venea de la școală către casă pe jos. Cetățenii au devenit temători, nu mai doresc să își lase copiii la școală.

Domnule ministru,

Tocmai de aceea, este nevoie mai mult ca oricând să asigurăm condiții civilizate și sigure de transport pentru elevi. Nu este normal ca într-o țară europeană, copiii să mai fie nevoiți, în anul 2019, să parcurgă zilnic, pe jos, 4-5 kilometri sau mai mult, pentru a ajunge la școală, expunându-se în acest mod unor posibile pericole, aşa cum s-a întâmplat în cazul fetiţei de la Gura Şuţii.

Domnule ministru,

În urmă cu două luni, Instituţia Prefectului – Judeţul Dâmboviţa a solicitat suplimentarea numărului de microbuze şcolare cu 98 de vehicule. Până în acest moment, nu s-a primit niciun răspuns.

În acest context, vă rog să dispuneți alocarea unor fonduri financiare pentru achiziționarea de microbuze școlare moderne, confortabile şi cu un număr suficient de locuri, care să acopere necesarul pentru județul Dâmbovița. Menționez încă o dată, în multe localități, aceste mașini de transport elevi sunt învechite şi nu mai corespund din punct de vedere tehnic, autoritățile tolerându-le cu greu în trafic sau interzicându-le total.

Solicit răspuns în scris.”, acesta este textul interpelării formulate de către  deputatul  PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.