Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: Continuăm să rămânem alături de seniorii României, cărora le dorim multă sănătate și un trai liniștit!

Autor:

Data: 1 octombrie 2019, 13:23

  •  
  •  
  •  

 Ziua Internațională a Persoanelor Vârstnice este sărbătorită în fiecare an, în data de 1 octombrie. Cu această ocazie, Thoraya Ahmed Obaid, Directorul Executiv al Fondului ONU pentru Populație ne reamintește cât de valoroși sunt oamenii, indiferent de vârsta lor, iar noi, românii ne putem aminti de cunoscutul proverb “Cine n-are bătrâni să-și cumpere”.

La nivel european, sărbătoarea are menirea de a sensibiliza opinia publică şi autorităţile ţărilor membre asupra faptului că speranţa de viaţă a cetăţenilor europeni este în continuă creştere şi că, în acelaşi timp, aceştia îmbătrânesc în condiţii mai bune de sănătate – oportunităţi pe care societatea ar trebui sa le valorifice.

Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia  a transmis  un mesaj cu prilejul acestei zile.

“ Știm că trebuie să le asiguram un trai decent celor pe ale căror urme călcăm azi, celor pe care îi iubim și respectăm. De aceea, am reușit să creștem continuu pensiile, să eliminăm plata contribuției la sănătate, dar și impozitul pe venit pentru pensiile mici, să garantăm acces la medicație prin actualizarea listei de medicamente compensate și să îmbunătățim condițiile din spitale pentru un act medical de calitate.Continuăm să rămânem alături de seniorii României, cărora le dorim multă sănătate și un trai liniștit!

LA MULTI ANI!” a punctat deputatul Claudia Gilia

Guvernele lumii au datoria de a crea condiţiile favorabile îmbătrânirii active şi asigurării unui mod de viaţă autonom, prin asigurarea pensiilor, menţinerea lucrătorilor vârstnici pe piaţa muncii, acordarea unor servicii medicale, de îngrijire şi asistenţă socială echitabile şi de calitate, încurajarea învaţării pe tot parcursul vieţii, sprijinirea implicării în activităţi de voluntariat, adaptarea locuinţelor la nevoile persoanelor vârstnice, crearea unui mediu de viaţă prietenos şi facilitarea accesului la utilizarea tehnologiilor informatice.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.