Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

La o tură de bicicletă prin Cojasca

Autor:

Data: 28 septembrie 2019, 20:22

  •  
  •  
  •  

”Mișcarea înseamnă viață. Veniți să pedalăm!”  Acesta a fost îndemnul adresat tuturor tinerilor din comuna Cojasca. Copiii şi nu numai,  au fost dornici să facă mişcare şi au  luat parte la cursa pe biciclete  organizată  de Primăria Cojasca la iniţiativa edilului  Victor  Gheorghe.Au demonstrat  că bicicleta poate fi oricand o alternativă pentru maşini şi autobuze. Bicicletele sunt mijloace de transport care au grijă de sănătatea noastră în mod direct şi indirect.  Vremea  a fost  suficient de frumoasă încat  totul  a ieşit perfect. De la eveniment nu a lipsit deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia    care este în permanenţă   implicată în activităţile dedicate  copiilor dar şi comunităţilor  dâmboviţene

Alături de primarul comunei Cojasca, domnul Gheorghe Victor, am decis să oferim un exemplu tuturor copiilor interesați de ciclism și mișcare. Inițiativa domnului primar vine în contextul în care cu câteva zile în urmă am celebrat ”Ziua mondială fără mașini”. Ne alăturăm sutelor de orașe și comune din toată Europa și îndemnului Comisiei Europene pentru promovarea mijloacelor de transport alternativ și încurajarea unui stil de viață sănătos prin mersul pe bicicletă de la cele mai fragede vârste.

Studiile arată că gazele de eșapament sunt principala sursă de poluare și afectează sănătatea oamenilor. În acest moment, peste un miliard de oameni inspiră aer foarte poluat. Iar tinerii trebuie să transmită un mesaj foarte clar marilor poluatori: industria poluantă afectează viitorul planetei.

În plus, le-am oferi elevilor care au participat la această acțiune câteva informații care îi pot încuraja să se urce zilnic pe bicicletă:

•           Cine merge pe bicicletă este de două ori mai sănătos;

•           Cine merge pe bicicletă ajută planeta să rămână verde;

•           Cine merge pe bicicletă are o speranță de viață mai mare;

•           Cine merge pe bicicletă poate avea rezultate mai bune la școală.

Dacă ne pasă cu adevărat de viitorul copiilor noștri, de sănătatea lor și de mediul în care vor respira peste 10-20-30 de ani, avem obligația să protejăm mediul înconjurător și să-i responsabilizăm de la cele mai mici vârste.

M-am bucurat să fiu și astăzi în mijlocul copiilor și al cetățenilor Comunei Cojasca și voi răspunde pozitiv oricărei inițiative care promovează un stil de viață sănătos.”, a declarat deputatul Claudia Gilia

 Prin această  acţiune  s-a dorit   implicarea   copiilor în activităţi concentrate pe mişcarea în aer liber, cu mijloace de transport nepoluante.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.