Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia, secretarul judeţului-Ivan Vasile Ivanoff şi Gheorghe Popescu- secretarul Asociaţiei de Prietenie România-China, au participat la recepția organizată cu ocazia Zilei Republicii Populare Chineze

Autor:

Data: 20 septembrie 2019, 19:28

  •  
  •  
  •  

Joi ,19  septembrie 2019 la Ambasada Chinei în România  a avut loc  recepția organizată cu ocazia Zilei Republicii Populare Chineze,  sărbătorirea a 70 de ani de la proclamarea Republicii Populare Chineze și aniversarea a 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România.

România este una dintre primele țări din lume care a recunoscut Republica Populară Chineză. După 70 de ani de istorie, relațiile tradiționale de prietenie dintre cele două țări au continuat să se dezvolte, cele două părți se respectă reciproc și se susțin reciproc, iar cooperarea în diverse domenii este plină de vitalitate.

Premierul României, Viorica Dăncilă a participat  la eveniment  şi a fost însoțită  de  Teodor Meleșcanu, proaspăt ales președinte al Senatului, Ramona Mănescu, ministrul Afacerilor Externe, și Ștefan Radu-Oprea, ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat.

Jiang Yu, ambasadoarea Chinei în România, a subliniat progresul economic pe care Beijingul l-a înregistrat în ultimele șapte decenii, ajungând astfel a doua cea mai mare economie din lume, dar și rolul global pe care îl îndeplinește.

Au onorat invitaţia la eveniment  şi deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia,secretarul  general al Asociaţiei de Prietenie România China, Gheorghe – Popescu, fostul director al Crucii Roşii Dâmboviţa,secretarul judetului Ivan Vasile Ivanoff  şi  senatorul Titus Corlăţean.  

” La invitația Excelenței Sale, doamna Ambasador Jiang Yu, am participat la recepția oferită cu ocazia celebrării a 70 de ani de la crearea Republicii Populare Chineze.

Anul acesta, aniversăm și 70 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice dintre China și România. În diplomație se vorbește despre această relație ca fiind un model de urmat de către alte state – este un model bazat pe relații trainice, sigure și fără conflicte.

Dacă vom compara cifrele economice, putem spune că, din anul 2000 și până în prezent, avem o creștere de aproximativ 19 ori. China a devenit cel mai mare partener comercial al României, din Asia.

China este o țară modernă şi puternică, are o cultură și istorie foarte bogată. China este o țară deschisă colaborărilor externe de orice tip, are ce oferi și este gata să preia modele și să implementeze politici publice moderne.

De-a lungul timpului, în calitate de vicepreședinte al Consiliului județean și apoi deputat de Dâmbovița, am încurajat și sprijinit cooperarea dintre cele două țări.

În ultimii ani, am fost parte la mai multe acțiuni comune la care au participat delegații importante din China în județul nostru. Am avut parte de un proiect de schimburi de experiență în ce privește antreprenorialul feminin în cele două țări. Astfel, reamintesc faptul că am sprijinit o delegație de femei antreprenor din Beijing și o delegație a federației Femeilor din întreaga China, condusă de E.S. Shen Yueyue, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale a Republicii Populare Chineze să viziteze județul nostru și să cunoască noi oportunități de investiții.

La rândul nostru, am avut deosebita onoare să participăm, în această vară, alături de alte doamne implicate în viața publică din România, la un schimb de experiență în Republica Populară Chineză.

S-au legat prietenii trainice, care vor da naștere unor proiecte noi pentru îmbunătățirea vieții din comunitățile noastre. Am arătat deschidere pentru orice tip de investiție în județul Dâmbovița și le vom oferi sprijin academic și administrativ pentru orice proiect comun dintre țările noastre.

70 de ani de relații între România și Republica Populară Chineză înseamnă trăinicie, înțelepciune și pot garanta un viitor economic mai bun pentru cetățenii celor două țări. Chiar dacă distanța fizică este atât de mare, cele două popoare se simt mai aproape ca niciodată. ” a declarat deputatul Claudia Gilia

Atmosfera întregului eveniment a fost una caldă și entuziastă, iar aplauzele nu au contenit. Dansurile, cântecele, solo, artele marțiale și alte programe aranjate de comunitatea de chinezi din România au fost minunate, alese cu grijă și de înaltă ţinută.

Amintim că relațiile dintre partea chineză și cea română din Dâmboviţa, între Crucea Roşie Dâmboviţa şi Crucea Roşie din China s-au dezvoltat mult în ultima perioadă.

După ştim, şi deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia   este implicată activ în activităţi desfăşurate de Ambasada Chinei în România . Anul trecut, pe 18 septembrie, deputatul Claudia Gilia  a fost gazda   unei delegații a Federației Femeilor din Întreaga Chină, condusă de E.S. Shen Yueyue, în calitate de vicepreședinte al Comitetului Permanent al Adunării Naționale Populare a Republicii Populare Chineze, dar și de președinte al federației,  ce a făcut o vizită în județul Dâmbovița.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.