Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Poiana, Malu cu Flori, Sălcioara, Braniştea, Ulmi şi Brezoaele, primele şase localităţi dâmboviţene care au primit finanţare prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

Autor:

Data: 19 septembrie 2019, 13:49

  •  
  •  
  •  

Unul dintre subiectele abordate în cadrul  unei conferinţe de presă  la sediul partidului,  de către  vicepreşedintele PSD Dâmboviţa, Alexandru Oprea  care este şi preşedintele CJ Dâmboviţa, a fost  cel legat  de  primele 116 proiecte finanţate prin Fondul de Dezvoltare şi Investiţii  care au fost aprobate.

Vorbim de  investiţii ce vizează lucrări de infrastructură, drumuri locale, modernizări şi reabilitare străzi, şcoli şi grădiniţe, dar şi spitale, construcţia de reţea de distribuţie şi alimentare cu gaze naturale sau reţea de canalizare.Toate proiectele aprobate au documentaţia completă. În perioada următoare se vor semna contracte de finanţare pentru aceste proiecte.

Valoarea celor 116 proiecte de investiţii ce se vor derula în toate regiunile ţării, inclusiv în  judeţul Dâmboviţa, este aproximativ de două miliarde de lei, acesta fiiind un prim pachet de proiecte finanţate din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.  La nivelul judeţului  Dâmboviţa,  în prima etapă,  şase primării au primit finanţare din Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

Primăria Ulmi- Extindere rețea de distribuție apă și înființare rețea de canalizare în satele Dimoiu și Nisipurile , valoarea investiţiei  este de 4.074.408 lei.

Primăria Brezoaele – Înființare distribuție gaze natural, investiţie în valoare  de  9.135.045 lei.

 Primăria Braniștea- Înființare distribuție gaze natural, valoarea investiţiei  este de 7.452.030 lei.

 Primăria Poiana- Înființare distribuție gaze natural, investiţie  cu o valoare de 7.679.683 lei.

 Primăria Sălcioara – Înființare distribuție gaze natural, investiţia are o valoare de 12.967.548 lei

Primăria Malu cu Flori Dâmbovița – Modernizare infrastructură rutieră pe drumurile comunale din satele: Malu cu Flori, Capu Coastei și Micloșanii Mici, investiţie  cu o valoare  de 4.017.162 lei .

Fondul de Dezvoltare și Investiții este destinat finanțării proiectelor de dezvoltare care cuprind investiții sau lucrări de întreținere și reparații curente ale primăriilor, asociațiilor de dezvoltare intercomunitară în domenii prioritare precum sănătate, educație, apă și canalizare, rețea de energie electrică și rețea de gaze, înfrastructura de transport, salubrizare, rețea de iluminat public, precum și în alte domenii.

Fondul se utilizează și pentru proiecte de investiții ale universităților: construcția și modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spațiilor de masă și cazare pentru studenți și a centrelor de conferință.

Valoarea totală a FDI este echivalentul în lei a 10 miliarde de euro, calculat la data întrării în vigoare a OUG 114/2018.  Programul se va derula pe o perioadă de 20 de ani.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.