Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Din acest an, ziua de 17 septembrie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului

Autor:

Data: 17 septembrie 2019, 12:14

  •  
  •  
  •  

 Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a stabilit ca, începând din acest an, 17 septembrie să fie declarată Ziua Mondială a Siguranţei Pacientului. România s-a alăturat acestui demers printr-o serie de manifestări.

Începând de astăzi, Ministerul Sănătății demarează, prin direcțiile de sănătate public şi  o Campanie de informare cu tema „Îngrijirile medicale în condiţii de siguranţă” .

Obiectivele campaniei sunt:

•informarea profesioniştilor din sănătate asupra importanţei îngrijirilor medicale în condiţii de siguranţă;

•conştientizarea medicilor asupra necesităţii utilizării corecte a tehnologiilor şi instrumentelor pentru realizarea unui act medical mai sigur cu efecte secundare reduse;

•informarea pacienţilor şi aparţinătorilor acestora asupra importanţei implicării eficiente în îngrijirea lor în cursul terapiei.

Campania cuprinde recomandări pentru pacienți în vederea administrării unui tratament corect al pacientului, precum și informații esențiale pentru profesioniști în vederea prescrierii unui tratament corect și pentru comunicarea cu acestia.

Utilizarea eronată a medicației afectează milioane de pacienți în întreaga lume, iar costurile financiare și economice cauzate de neglijarea siguranței pacientului reprezintă o povară financiară pentru toate sistemele de sănătate. Implicarea crescută a pacienților pe parcursul tratamentului este esențială în serviciile de asistență primară și ambulatorie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.