Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul Claudia Gilia: Când vorbim despre Târgoviște ne gândim la istorie, neam, tradiție, educație, cultură și modernitate! La Mulți Ani, Târgoviște!

Autor:

Data: 6 septembrie 2019, 15:00

  •  
  •  
  •  

Pe parcursul  a trei zile, municipiul Târgovişte,  fosta Capitală a Ţării Româneşti, este  în sărbătoare .

Deja au debutat  Zilele Cetăţii Târgovişte  cu o suită de evenimente .  Vorbim  despre  cea de-a XVIII-a ediție a Salonului Editorial ”Ion Heliade Rădulescu”.

La acest eveniment a paricipat  şi deputatul Claudia Gilia.  Cu acest prilej a ţinut  să transmită un mesaj :

“ Cine a vizitat măcar o singură dată municipiul nostru trebuie să se întoarcă cel puțin de 3 ori pentru a-i vedea toate chipurile: Cetatea Feudală, Târgul Post-Voievodal, Urbea Patriarhală și noul oraș. De la prima atestare din 1396 și până astăzi, orașul s-a impus și a rămas în memoria colectivă drept Capitala Țării Românești. Mircea cel Bătrân, Vlad Țepeș sau Matei Basarab sunt domnitorii care și-au pus amprenta peste acest minunat oraș. Să ne gândim doar la Turnul Chindiei care parcă veghează viața noastră de zi cu zi și ne amintește de rădăcinile poporului român.

Astăzi, Târgoviștea este un oraș modern, un centru universitar și economic bine definit pe harta Romaniei. Tot mai des poți întâlni pe străzile Târgoviștei studenți, turiști, artiști, profesori sau oameni de afaceri veniți din toate colțurile lumii. Acest lucru ne bucură și ne motivează să contribuim la bunăstarea urbei.

Îi invit pe toți iubitorii de istorie, cultură, sport, tradiții populare și voie bună să ni se alăture zilele acestea la Târgoviște. Sunt câteva zile de sărbătoare pentru orașul nostru, iar oaspeții vor fi tratați cu mult respect și cu siguranță vor afla mai multe dintre secretele Capitalei Țării Românești!

La Mulți Ani, Târgoviște!”, a afirmat deputatul Claudia Gilia.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.