Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Tabăra de pregătire în caz de dezastre de la Padina-Peştera, un real succes al Crucii Roşii Dâmboviţa

Autor:

Data: 9 august 2019, 0:41

  •  
  •  
  •  

Şi anul acesta, voluntarii Crucii Roşii Dâmboviţa au luat parte la „Tabăra de intervenţii în caz de dezastre” unde sunt pregătiţi să intervină în cazul unui dezastru major.

Tabăra este menită atât pentru voluntarii care trebuie să-şi reîmprospăteze informaţiile cât şi pentru cei care nu au fost instruiţi pentru asemenea cazuri.

În perioada  5 august – 9 august 2019,Crucea Roşie Dâmboviţa a  organizat o tabără de corturi pentru voluntarii filialei cu tematica Intervenţia la dezastre şi acordarea primului ajutor în Munţii Bucegi.

Au  participat  32 de voluntari ai Crucii Roşii Dâmboviţa  şi o delegaţie a  Crucii Roşii din Ucraina . Participanţii  au fost cazaţi în corturi, au utilizat bucătăria de campanie, iluminat prin corpuri alimentate cu generator, instalaţie de apa potabilă.

Pe parcursul celor cinci zile voluntarii au  parcurs un program de perfecţionare în tehnica acordării primului ajutor şi intervenţia la dezastre inclusiv acţiuni  de triaj cu simulare incluzând 20 de victime.

Nu au lipsit de la acestă tabără   oamenii de bază: directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Raul Pavelescu , fostul director Gheorghe Popescu şi secretarul Crucii Roşii Dâmboviţa, Eugen Florea .

Scopul acestei tabere este ca voluntarii Crucii Roşii să fie mereu pregătiţi să intervină în caz de dezastru şi să fie bine informaţi pentru a putea ajuta în oricare din cazurile cerute.

 Delegaţia Crucii Roşii din Ucraina  a rămas plăcut impresionată de actiunile din cadrul taberei.

Tabăra se adresează voluntarilor mai vechi, care au experienţă în acordarea primului ajutor sau voluntarilor care au fost activi la acţiunile filialei.

 La final, directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Raul Pavelescu a oferit tuturor participanţilor la tabără certificate de participare.  Desigur, ca în orice tabără, nu lipsesc  niciodată distracţia, oamenii minunaţi şi focul de tabara.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.