Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Dezastrul de pe DJ 712 A Râu Alb – Runcu şi afacerile băieţilor deştepţi cu lucrări de pietruire , girate de vicepreşedintele CJ, Alin Manole

Autor:

Data: 31 iulie 2019, 12:12

  •  
  •  
  •  

Un drum blestemat, cu nume predestinat-Iuda,  oameni  care beneficiază de infrastructură rutieră judeţeană,demnă de evul mediu, afacerile  băieţilor  deştepţi cu lucrări de pietruire, totul ghidându-se   după motto-ul  “Bătaie  de joc„ al vicepreşedintelui CJ Dâmboviţa, Alin Manole,  cel care  are în subordine Direcţia  generală infrastructură locală care răspunde de  drumurile  judeţene.

Drumul  Iuda există în comuna Râu Alb din nordul judeţului nostru, un drum vechi de aproape 300 de ani.Acest drum, face legătura între satele Râu Alb de Jos şi Piatra (comuna Runcu), este de fapt un tronson al Drumului Judeţean 712 A, care porneşte din DN 71 (Târgovişte – Sinaia), punctul Fieni  şi ajunge  în  DN 72A (Târgovişte – Câmpulung), punctul Izvoare. Din toată lungimea lui de 28,026 km,  DJ 712A a rămas neasfaltat doar pe o porţiune de  aproximativ 5 km: Râu Alb – Runcu   concret,  porţiunea  Iuda  până  în Vârful lui Boagher-aproximativ 3 km şi  din Vârful lui Boagher- „Purcăreaţă” până la prima casă   din  Piatra (comuna Runcu) aproximativ  2,04 km .

 Drumul  Iuda, nume blestemat, în ciuda tuturor proiectelor cu fonduri europene şi din bugetul  CJ Dâmboviţa şi a promisiunilor din toate campaniile electorale, continuă să arate ca în evul mediu. Şi nu o spunem noi,ci o confirmă realitatea din teren.

 Zilele trecute, DJ 712 A Râu Alb – Runcu a devenit un subiect de dispută între oamenii  politici, care se dau că ştiu totul dar  în realitate, nu au habar de nimic.   Expresia „Dacă tăceai, filozof rămâneai”, nu i-a inspirit pe   politicieni şi nici pe    cei de la CJ Dâmboviţa şi   ne-au pus pe tavă subiectul legat  de DJ 712 A Râu Alb – Runcu, care se pare că reprezintă o afacere pentru băieţii deştepţi cu lucrări de pietruire dar şi o jucărie   pentru Direcţia  generală infrastructură locală aflată în subordinea vicepreşedintelui CJ Dâmboviţa, Alin Manole. 

CJ  Dâmboviţa,   cel mai probabil după ore bune în care   vicepreşedintele  CJ, Alin Manole şi-a stors creierii alături de subordonaţii   devotaţi  trup şi suflet, a remis  către  presă  un comunicat  pentru o corectă informare a opiniei publice despre situația DJ 712 A Râu Alb – Runcu şi ne spune că  DJ 712 A Râu Alb – Runcu, conform contractului de finanțare nr. 3.504/03.12.2018, a fost inclus în Programul Operațional Regional (POR) 2014 – 2020.

Valoarea contractului de lucrări este de 3.685.900,35 lei, inclusiv TVA şi  ne mai precizează că până la data de 18.04.2019, au fost decontate  şi lucrări în valoare de 122.903,32 lei, fiind executate activități aferente realizării podețelor tubulare proiectate.

Realitatea din teren este crudă  şi cu totul alta.  Concret, acest proiect cu finanţare pe POR  prevede îmbrăcăminte bituminoasă ușoară pe DJ 712A Râul Alb – Runcu şi reabilitare DJ 712A Fieni – Runcu (Bădeni) iar termenul  de finalizare este 30 noiembrie  2019 .   Deşi în comunicatul  remis de CJ  Dâmboviţa  se spune că  DJ 712A Râul Alb – Runcu,este prins în proiectul de  reabilitare şi modernizare cu bani prin POR, lucrurile nu stau chiar aşa.

 În proiect nu este prinsă  porţiunea  de aproximativ  2,04 km-  Vârful lui Boagher- „Purcăreaţă” până la prima casă   din  Piatra (comuna Runcu). Până la acest moment pe proiectul cu finanţare  prin POR  nu s-au realizat decât  nişte podeţe  pe porţiunea  Iuda  până  în Vârful lui Boagher, care deja s-au deteriorat  iar asfaltul la sfântul aşteaptă deşi termenul este  30 noiembrie 2019.

Culmea este că băieţii deştepti  de la CJ Dâmboviţa   din subordinea vicepreşedintelui CJ Dâmboviţa, Alin Manole, şi cu  girul  dumnealui  nu mai dau de cap prostiei în ceea ce priveşte   reabilitarea,modernizarea,asfaltare,pietruirea şi Dumnezeu mai ştie,  ce fac  pe DJ 712 A Râu Alb – Runcu. 

Şi  iată că vă prezentăm  marile isprăvi pe care le fac . Pe data 15.07.2019, băieţii deştepţi  de la CJ Dâmboviţa fac o achiziţie   ce are ca  obiect “Reprofilare  cu adaos de material pietros ,rigole reprofilate  pe DJ 712 A Runcu –Râu Alb,km 7+668-9+710” adică pe  porţiunea Vârful lui Boagher- „Purcăreaţă” până la prima casă   din  Piatra (comuna Runcu) aproximativ  2,04 km , în valoare de 102.960 lei.

Firma  câştigătoare nu este una străină  de CJ Dâmboviţa, cu siguranţă, reprezentanţii acesteia au trecut de nenumărate ori pragul  biroului vicepreşedintelui CJ, Alin Manole  dar au avut  şi alte lucrări   subcontractate  unde,    unele piţipoane    au fost responsabile  de proiecte.  

Băieţii  deştepţi nu se dau bătuţi  şi contiună să persiste în prostie  şi ce să vezi, în şedinţa  CJ Dâmboviţa  din data de 30 iulie 2019,   reprezentanţii Direcţiei  generale infrastructură locală aflată în subordinea vicepreşedintelui CJ Dâmboviţa, Alin Manole vin şi prezintă un proiect de hotărâre  care a şi fost aprobat,  privind sponsorizarea judeţului Dâmboviţa, prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa, de către S.C. Heidelberg Cement România S.A. în vederea efectuării unor lucrări de întreţinere pe DJ 712A Runcu – Râu Alb și DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera.

Concret, s-a  aprobat  sponsorizarea judeţului Dâmboviţa prin Consiliul Judeţean Dâmboviţa de către S.C. Heidelberg Cement România S.A., cu 1000 tone calcar reconcasat, cu o valoare de 23.380 lei, în vederea efectuării unor lucrări de întreţinere pe DJ 712A Runcu – Râu Alb  pe o porţiune  de 2,04 km și  DJ 714 Glod – Sanatoriul Moroeni – Peştera.  

Alo,   domnilor  de la Direcţia  generală infrastructură locală în frunte cu  vicepreşedintele Alin Manole, ce  faceţi? Păi primiţi şi sponsorizare, şi faceţi  şi achiziţie pentru DJ 712 A Runcu –Râu Alb,km 7+668-9+710”?

 Ne-am deplasat în teren să vedem ce fac băieţii deştepţi. Pe DJ 712 A Runcu –Râu Alb,km 7+668-9+710”,  adică pe  porţiunea Vârful lui Boagher- „Purcăreaţă” până la prima casă   din  Piatra (comuna Runcu), am găsit două utilaje cu care cel mai probabil s-au făcut lucrări de  nivelare   iar din loc în loc am întâlnit şi nişte grămezi de  pământ şi bolovani care vor fi şi acestea întinse în zilele următoare.

Surpriza  cea mare, a fost când am ajuns în Vârful lui Boagher şi am pornit pe tronsonul  Iuda din DJ712 A Runcu –Râu Alb.  Acest tronson este prins pe  fonduri europene  pentru  asfaltare însă  am constatat că  pe acest drum, o basculantă  aducea nişte  pământ cu bolovani imenşi şi buturi.   Nu ne-a venit să credem că acest material se foloseşte la drum însă şoferul basculantei ne-a lămurit. 

La scurt timp şi-a făcut apariţia şi o maşină mică  care se pare că era aghiotantul constructorului care ne-a urmărit pas cu pas ce facem în teren. Ne-am continuat documentarea şi am stat  de vorbă cu cetăţenii de pe Iuda care sunt foarte supăraţi că autorităţile  ii  tratează cu indiferenţă.

Drumul  este aproape impracticabil, ambulanţa,pompierii, maşina de pâine  cu greu ajung în zonă sau fac cale întoarsă.  Nu mai vorbim de localnicii care au autoturisme şi merg săptămânal în service    din cauza drumului.

 Oamenii  nu stau cu mâinile în sân şi se pare că au luat calea către autorităţile centrale, ba chiar sunt decişi să meragă şi  la Parlamentul European pentru a rezolva problema DJ 712 A Runcu –Râu Alb.

Să nu mai vorbim de faptul că aceste grămezi  de bolovani,buturi şi pământ pe care constructorul le-a răsturnat în mijlocul drumului  nu sunt semnalizate corespunzător  şi în orice moment  siguranţa traficului  rutier este pusă în pericol.

 Pentru corecta infoarmare a opiniei publice, se pare că după dezvăluirile din presă, deja  pe la CJ Dâmboviţa  au început să facă vizite   nişte domni  de  pe la anumite instituţii. Totodată  au început să “crape”  şi  Hard disk-urile unor calculatoare .

Direcţia  generală infrastructură locală în frunte cu vicepreşedintele Alin Manole, treziţi-vă !

Nu, nu m-aţi înteles. Nu vă  înjur. Uitaţi-vă în jur!

Sunt atâtea de făcut şi v-aţi rătăcit!

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.