Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO . O GRĂDINIŢĂ EUROPEANĂ VA FI REALIZATĂ LA RĂCARI,CU FONDURI EUROPENE PRIN POR 2014 – 2020

Autor:

Data: 25 iulie 2019, 12:31

  •  
  •  
  •  

Nu este o noutate că administrația de la Răcari, condusă de edilul Marius Caravețeanu, pune mare accent pe îmbunătățirea condițiilor  din unitățile de învățământ, ridicându-le la standarde europene.

Administraţia de la Răcari  continuă  proiectele cu fonduri europene   privind  modernizarea unităţilor şcolare. 

Liviu Mușat, directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, și Marius-Florin Caravețeanu, primarul orașului Răcari, au semnat miercuri, 24 iulie 2019,contractul de finanțare pentru proiectul „Construire și dotare grădiniță Răcari, județul Dâmbovița”, finanțat din Programul Operațional Regional 2014 – 2020, în cadrul Axei prioritare 10 – „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”,  Prioritatea de investiții 10.1 – „Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”, Obiectiv specific 10.1 – „Creșterea gradului de participare la nivelul educației timpurii şi învățământului obligatoriu, în special pentru copii cu risc crescut de părăsire timpurie a sistemului”, apel dedicat învățământului antepreșcolar și preșcolar, Operațiunea A.

Inițiativa Primăriei Orașului Răcari, beneficiarul finanțării nerambursabile, are ca obiectiv general îmbunătățirea calității infrastructurii de educație prin construirea și dotarea unei grădinițe noi, asigurând astfel un proces educațional desfășurat la standarde europene, precum și participarea populației preșcolare la procesul educațional.

Pentru atingerea acestui obiectiv vor fi finalizate lucrările de construcție și de amenajare a unui edificiu în care își va desfășura activitatea grădinița, precum și de realizare a căilor de acces, a instalațiilor termice, electrice și sanitare.

Proiectul are o durată de implementare de 50 de luni, 1 mai 2018 – 30 iunie 2022, și derulează investiții ce au o valoare totală de 2.255.718,88 lei.

Din aceștia, peste 1,6 milioane de lei provin din Fondul European pentru Dezvoltare Regională, peste 240 de mii de lei au ca proveniență bugetul de stat, în timp ce cofinanțarea beneficiarului este de aproape 38 de mii de lei. 57 de preşcolari vor beneficia  de grădiniţa nouă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.