Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. “Tradiţie şi modernism în nunta românească”, cuplurile longevive sărbătorite pentru fidelitate

Autor:

Data: 20 iulie 2019, 16:08

  •  
  •  
  •  

Tradiţiile şi obiceiurile  încă se mai păstrează cu sfinţenie în unele localităţi dâmboviţene.

Vulcana Pandele este unul dintre locurile unde tradiţiile şi obiceiurile se păstrează cu sfinţenie. Din  nou atmosfera de sărbătoare a pus amprenta asupra comunei.

Prin implicarea  directorului  Căminului Cultural “Izvor de apă vie” din localiate, Florina Voicu   dar şi cu susţinerea  primarului  Radu  Vasile şi  a Consiliului Local  Vulcana Pandele, ca în fiecare an, are loc  sărbătoarea localităţii. 

Anul acesta, pe lângă spectacolele artistice ,  s-au pregătit şi evenimente   ce au avut  ca  temă  “Tradiţie şi modernism  în nunta  românească”

Familiile care au împlinit 25 de ani şi 50 de ani de conviețuire neîntreruptă  s-au  bucurat de respectul autorităților locale. Cu prilejul zilei comunei, autoritățile locale au sărbătorit cuplurile longevive în semn de respect și apreciere. Au trecut anii în zbor, spun cuplurile de sărbătoriți, cu bune și cu rele, cu multă muncă.

În cinstea cuplurilor, preoții au oficiat şi  o slujbă de binecuvântare, mai bine spus,  au reoficiat  căsătoriile,naşii fiind edilul localiţii şi soţia sa.

Festivitatea  dedicată  cuplurilor longevive este un eveniment cu tradiție. Cu toţii au închinat o cupă de şampanie şi au servit o prăjitură.

Au vizitat şi inedita expoziţie  de rochii de mireasă, organizată prin implicarea  directorului  Căminului Cultural “Izvor de apă vie” din localiate, Florina Voicu.

În expoziţie se găsesc rochii de mireasă din anul 1960 şi până în prezent.  Petrecerea continuă duminică, cu un spectacol susţinut de renumiţi artişti.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.