Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Aparatură medicală de ultimă generaţie în valoare de 500.000 lei, donată Spitalului Judeţean de Urgenţe Târgovişte 

Autor:

Data: 11 iulie 2019, 11:42

  •  
  •  
  •  

Spitalul Judeţean de Urgenţe  Târgovişte   a primit  o sponsorizare  constând în aparatură  medicală  de ultimă generaţie, valoarea fiind de 500.000 lei,adică  5 miliarde lei vechi.

Donaţia a venit din partea unei societăţi  comerciale   ce îşi desfăşoară activitatea pe raza municipiului Târgovişte.

Conducerea CJ Dâmboviţa, primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţe  Târgovişte, dr. Claudiu Dumitrescu  şi reprezentanţii  societăţii comerciale care a făcut  donaţia, au susţinut o conferinţă de presă pe această temă.

Preşedintele CJ, Alexandru Oprea a ţinut să puncteze faptul că acţiunea sponsorului este lăudabilă şi că a răspuns imediat  colaborării. Toate aceste eforturi care vin din partea  autorităţilor dar şi din partea agenţilor economici, au  ca scop final şi anume îmbunătăţirea serviciilor medicale  la Spitalul Judeţean de Urgenţe  Târgovişte    pentru comunitatea târgovişteană dar şi dâmboviţeană.

 Şi primarul  Cristian  Stan  a ţinut să mulţumească sponsiorilor şi totodată a subliniat  faptul că acest gest , nu este foarte des întâlnit, un parteneriat de colaborare şi susţinere între mediul privat şi o unitate spitalicească . Mai mult, Cristian Stan a mai spus  că acesta este un mesaj puternic de solidaritate venit din mediul privat către comunitatea locală şi ar trebui urmat şi de alţii.

 Spitalul Judeţean de Urgenţe  Târgovişte    a fost infiintat in anul 1930 intr-o cladire cu un numar de 20 de paturi.   In 1938 a avut loc extinderea acestuia, construindu-se inca 2 cladiri, numarul de paturi ajungand la 120. In perioada 1940-1948 a luat fiinta sectia de Pediatrie, Obstetrica-Ginecologie, Nou Nascuti si Policlinica. 1950-1952 a luat fiinta sectia de Chirurgie Generala  cu 80 paturi.   1958-1960  s-a infiintat sectia de Cardiologie si Laboratorul de Analize medicale.

In 1973 s-a construit noua cladire a Spitalului Judetean de Urgenta Targoviste avand 700 paturi, asigurand asistenta medicala a populatiei in municipiul Targoviste si in majoritatea comunelor din judet.In aceste conditii Spitalul Jud. Targoviste se compune dintr-un sediu central in componenta caruia intra atat sectiile si compartimentele cu paturi cat si sectiile fara paturi.. Tot in cadrul sediului central exista laboratorul central al spitalului, laboratorul radiologic, laboratorul de anatomie-patologica , compartimentul de medicina legala ,cat si policlinica compusa dintr-un numar de 19 cabinete medicale care asigura serviciile medicale intregului judet .

In prezent Spitalul Judetean de UrgentaTargoviste  are un numar total  de 1767  paturi  si  cuprinde pe langa sediul central si sectii exterioare .

In anul 2000 Spitalul Judetean Targoviste a infiintat Serviciul  Informatica si ainceput  informatizarea spitalului. La inceput s-a creat o retea de calculatoare in cadrul sediului central .S-a informatizat biroul de internari astfel ca toate internarile erau salvate intr-o baza de date.

In anul 2005 reteaua de calculatoare a fost extinsa si pe sectiile exterioare prin fibra optica. Deasemenea prin intermediul firmei RITI s-a demarat un proiect finantat de USAID pentru crearea unui soft capabil sa gestioneze toate activitatile din spital.

In anul 2013 sediul central  si ambulatoriul integrat al spitalului au fost reabilitate cu fonduri europene.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.