Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Alte cinci proiecte din Dâmboviţa au primit finanţare pe POR

Autor:

Data: 5 iulie 2019, 22:03

  •  
  •  
  •  


O nouă etapă în dezvoltarea comunităţilor din judeţul Dâmboviţa,scrisă  la Palatul Brâncovenesc Potlogi în prezenţa  unei delegații a Comisiei Europene, condusă de Kostas Niafas, reprezentanților Agenției de Dezvoltare Regională Sud Muntenia, conducerii CJ Dâmboviţa,administraţiilor locale, a europarlamentarului Rovana Plumb, a șefului Serviciului Gestionare Program din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, Luiza Radu, a parlamentarilor de Dâmbovița și a consilierilor locali și județeni.Concret, au  fost semnate  cinci  contracte de finanțare pentru proiecte ce vor fi realizate în Răcari, Nucet,Vișina, Bezdead și Moreni.

Invitaţii au făcut un  tur al  Palatului Brâncovenesc Potlogi după  care a avut loc o conferință de presă, în cadrul căreia a fost prezentat stadiul de implementare a Programului Operațional Regional 2014 – 2020 la nivelul regiunii. Evenimentul a avut loc în urma întâlnirii Comitetului de Monitorizare, organizat, la Pitești, în data de 4 iulie 2019.  Unul dintre cele cinci proiecte vizează oraşul Răcari.  Liviu Mușat, director al ADR Sud Muntenia şi edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu  au  punctat lucruri importante despre viitoarea investiţie majoră  pentru răcăreni.

Pentru Răcari, s-a semnat un proiect în valoare totală de 1.462.954,46 lei, pentru „Elaborarea documentației pentru autorizarea execuției lucrărilor de construcții privind reabilitarea termică a blocului „A”, blocului „B” și blocului „C”, finanțat prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 3 „Sprijinirea tranziției către o economie cu emisii scăzute de carbon”.

La final, edilul oraşului Răcari, Marius Caraveţeanu   i-a oferit în dar           directorului  ADR Sud Muntenia,Liviu Muşat,mici suveniruri  ce reprezintă  cartea de vizită  a oraşului.

 Şi comuna Nucet a semnat contractul „Înființare grădiniță satul Nucet, Județul Dâmbovița” Programul Operațional Regional 2014 – 2020, axa prioritară 10 „Îmbunătățirea infrastructurii educaționale”, prioritatea de investiții 10.1 „Investițiile în educație și formare, inclusiv în formare profesională, pentru dobândirea de competențe și învățare pe tot parcursul vieții prin dezvoltarea infrastructurilor de educație și formare”. Proiectul are o valoare totală de 2.202.888,08 lei.

Președintele Consiliului Județean Dâmbovița le-a mulțumit reprezentanților Comisiei Europene pentru vizita efectuată în județul nostru. 

De asemenea, europarlamentarul Rovana Plumb a subliniat importanța accesării de fonduri europene.Au  semnate  cinci  contracte de finanțare pentru proiecte ce vor fi realizate în Răcari, Nucet,Vișina, Bezdead și Moreni.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.