Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Crucea Roșie Dâmboviţa a marcat cum se cuvine cei 143 de ani de activitate umanitară neîntreruptă

Autor:

Data: 4 iulie 2019, 12:05

  •  
  •  
  •  

Zi specială, pentru Crucea Roşie Română: împlineşte 143 de ani de la înfiinţare şi de activitate umanitară neîntreruptă.

Umanitatea, Imparțialitatea, Neutralitatea, Independența, Voluntariatul, Unitatea şi Universalitatea sunt Principiile fundamentale pe care Crucea Roșie Română se bazează în acțiunile sale.

În trecut, acum și pe viitor, Filiala de Cruce Roșie Dâmboviţa înfruntă provocările vremurilor pentru a ajuta cele mai vulnerabile persoane. Și de acum înainte, cu sprijinul voluntarilor, va  deservi umanitatea prin ajutorul pe care îl oferă comunităților în situații dificile, dar și prin educarea și informarea populației pentru a preveni aceste situații.

În data de 4 iulie 2019, de Ziua Crucii Roşii Române, a fost  instalat un  cort de Cruce Roșie pe Platoul Prefecturii, unde voluntarii Filialei   Crucii Roşii Dâmboviţa, au distribuit materiale informative cu privire la activitatea Crucii Roșii Române  şi au efectuat în mod gratuit, măsurări ale tensiunii arteriale şi glicemie pentru cetățenii din Municipiul Târgovişte.

Prezent  la acţiune a fost şi directorul Crucii Roşii Dâmboviţa, Raul Pavelescu  având alături şi pe secretarul judeţului Ivan Ianoff şi pe fostul director al Crucii Roşii Dâmboviţa, Gheorghe Popescu.

Tot în acest an se sărbătoresc 100 de ani de la înfiinţarea, la Geneva, a Federaţiei Internaţionale a Crucii Roşii şi Semilunii Roşii. Cu 198 de ţări membre, aceasta este cea mai mare organizaţie umanitară din lume care ofera asistenţă persoanelor vulnerabile prin mobilizarea puterii umanităţii.

Strategia Crucii Roșii Române vizează, în prezent, întărirea capacității sale operaționale.

Cu sprijinul financiar și moral al Federației Internaționale a Societăților de Cruce Roșie și Semilună Roșie, Crucea Roșie Română a început un program de dezvoltare organizațională pentru a răspunde tot mai prompt și corespunzător situațiilor de urgență.

Crucea Roșie Română este singura organizație umanitară cu o rețea funcțională pe întreg teritoriul țării.

Având 47 de filiale, 1.996 subfiliale și 1.307 comisii, Crucea Roșie beneficiază de o structură unică, construită în cei 143 de ani de activitate umanitară. Astfel, organizația este prezentă la fiecare nivel teritorial: județ, municipiu, oraș, comună și sat.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.