Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Spectacolul istoric ”Vlad Țepeș – răzbunarea” la Curtea Domnească din Târgovişte

Autor:

Data: 17 iunie 2019, 2:17

  •  
  •  
  •  


Festivalul Dracula  Medieval de la Târgovişte, s-a încheiat duminică seară, cu Spectacolul istoric ”Vlad Țepeș – răzbunarea” – cascadori și demonstrație dresură cai , un spectacol produs de Goldstone Film şi  un spectacol cu foc – trupa Piro .

Vlad Țepeș a domnit în Țara Românească în anii 1448, 1456 – 1462 și 1476. Domnia lui Vlad Țepeș a guvernat sub simbolul corectitudinii și al dreptății, de cele mai multe ori cele două  principii de domnie erau instalate prin severitate și acte de o cruzime ce rar le-a fost dat dușmanilor să vadă.

Spre exemplu, Țepeș obișnuia să-i pedepsească pe inamici trăgându-i în țeapă.

Perioada cea mai importantă în care a cârmuit Țara Românească a început pe 20 august 1456 și s-a întins pe o perioadă de șase ani. Dorind să răzbune moartea tatălui și fratelui său, Țepeș a pus la cale un plan, care s-a concretizat la trei ani de la preluarea tronului, în prima zi de Paște.

După petrecerea princiară organizată, toți boierii vinovați au fost arestați; cei bătrâni au fost pedepsiți prin tragerea în țeapă, iar cei în putere au trbuit să parcurgă pe jos, distanța de 100 de km din Târgoviște până la Poenari, loc în care au fost siliți să construiască o fortăreață.

În cărțile de istorie s-a reținut atacul de noapte din 16-17 iunie 1462, ca fiind un adevărat dezastru pentru oastea otomană. Deși ținta atacului a fost chiar sultanul, acesta a reușit să scape cu viață, însă în timpul fugii, spaima sultanului a căpătat proporții la vederea pădurii de țepi în care atârnau turcii uciși din ordinul lui Țepeș.

Pentru a treia oară, Vlad Țepeș se întoarce pe tronul Țării Românești în 1475, însă la sfârșitul lui decembrie 1476 este asasinat

Festivalul Dracula Medieval  doreşte să fie o reiterare a unui trecut istoric valoros şi  a fost organizat de Primăria şi Consiliul Local  Târgovişte  prin Tetrul Tony Bulandra Târgovişte în parteneriat cu CJ Dâmboviţa.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.