Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. BĂTAIE DE JOC: Vicepreşedintele CJ, Alin Manole transformă proiectul „ŞI TU CONTEZI” în proiectul “TU NU CONTEZI”, 460 de copii fără masă caldă 

Autor:

Data: 10 iunie 2019, 15:38

  •  
  •  
  •  

Proiectul „ŞI TU CONTEZI”  privind  -Îmbunătăţirea calităţii serviciilor educaţionale pentru elevii cu dizabilităţi şi CES din judeţul Dâmboviţa, prin intervenţii armonizate cu nevoile acestora” este în plin proces de implementare. Proiectul este cofinanţat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

 Până în prezent,  acest proiect şi-a urmat ca la carte etapele însă  se pare că  acum se loveşte de nişte bariere  puse chiar de vicepreşedintele CJ Dâmboviţa, Alin Manole  care în aceste zile îndeplineşte  şi atribuţiile de preşedinte  şi astfel proiectul „ŞI TU CONTEZI”   se transform ă în  proiectul “TU NU CONTEZI”.

 Concret, începând  cu data de  10 iunie 2019,   în cadrul  Proiectul „ŞI TU CONTEZI” , activitatea numărul 4 , subactivitatea  4.3.  trebuie să  se implementeze  programul “HELP AFTER SCHOOL”, adică să se ofere o masă  caldă  celor 460 de copii pe o perioadă  de 35 de săptămâni,5 zile  în fiecare  săptămână iar  vicepreşedintele CJ Dâmboviţa,  domnul Alin Manole care în aceste zile îndeplineşte  şi atribuţiile de preşedinte , a refuzat  categoric să semneze  contratul   prin care  ar  trebuie să se asigure  Servicii  de catering  având ca obiect hrana  grup ţintă participanţi pentru  proiectul „ŞI TU CONTEZI”.

 Nu înţelegem această atitudine  a  vicepreşedintelui  CJ Dâmboviţa,  domnul Alin Manole,  o bătaie de joc la adresa a 460 de copii  cu probleme destul de grave. Cu alte cuvinte, datorită unor mofturi ale vicepreşedintelui CJ, Alin Manole ,  cei 460  de copii nu primesc masa. 

Din informaţiile pe care le deţinem  prestatorul  a urmat toate procedurile legale şi acum se impiedică de refuzul vicepreşedintelui Alin Manole de a semna contractul.

Oare, vicepreşedintele CJ Dâmboviţa,   Alin Manole  are o pierdere de memorie sau chiar  dă dovadă de totală bătaie de joc faţă de aceşti  460 de copii,  având în vedere ceea ce declara domnia sa pe data de 19 octombrie 2018, la  deschiderea oficială  a proiectului „ŞI TU CONTEZI” ,  şi vă redăm   mesajul  transmis la acel moment  de către vicepreşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Alin Manole: „Proiectul de faţă este unul drag mie, prin specificul său şi pentru grupul ţintă căruia i se adresează, copii cu dizabilităţi şi cu cerinţe speciale din judeţul Dâmboviţa, cu precădere aparţinând comunităţilor dezavantajate socio-economic, minorităţi rome şi locuitori din mediul rural.

Pentru aceştia, viaţa poate fi o luptă pentru supravieţuire, familiile nu le sunt mereu alături, astfel că probabilitatea de a beneficia de o educaţie, de a merge în mod constant la ore este una redusă.

Nu pot aşadar, să nu salut astfel de iniţiative, care vin în completarea măsurilor pe care noi le luăm, nu pot să nu mă bucur să văd că mai multe unităţi şcolare, printre care şi Şcoala Gimnazială Specială din Târgovişte, care au fost prinse în proiect şi consider că trebuie încurajate şi sprijinite cât mai mult astfel de acţiuni…

Mai mult decât sprijinirea acestor copii de a merge la şcoală şi încurajarea lor de a nu abandona timpuriu studiile, proiectul de faţă îşi propune şi acordarea nediscriminatorie de subvenţii şi pachete cu îmbrăcăminte, încălţăminte, produse de igienă tuturor copiilor înscrişi în proiect, astfel încât aceştia să nu fie obiectul unor discriminări.’’

Realitatea   de astăzi, este clară,    refuzul vicepreşedintelui Alin Manole de a semna contractul prin care cei 460 de copii să primească o masă caldă , nu face altceva decât să ne confirme bătăia de joc .

P.S.  Lucrurile ar fi stat cu totul altfel  dacă ar fi fost la serviciu preşedintele CJ, Alexandru Oprea.  Ni se reconfirmă  pentru a mia oară proverbul : Când pisica nu-i acasă, joacă şoarecii pe masă.

Trebuie să vă informăm şi faptul că   entitatea care  a câştigat licitaţia pentru   a asigura masa caldă  celor 460 de copii, chiar dacă nu a reuşit să semneze  contractul ,lovindu-se de refuzul vicepreşedintelui CJ, Alin Manole, a dat dovadă de omenie şi respect  şi   fără  să stea pe gânduri le-a dus  astăzi, mâncare celor 460 de copii .

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.