Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Festivalul AnimaȚie, festival dedicat copiilor

Autor:

Data: 31 mai 2019, 15:10

  •  
  •  
  •  

Festivalul AnimaȚie, festival dedicat copiilor, cu începere pe 1 iunie, și Festivalul Babel, cu invitați străini, reprezentând cele mai bune teatre de imagine din lume, se întrepătrund în data de 2 iunie.

Babel-ul continuă până pe 9 iunie. Aceste două evenimente de mare anvergură sunt posibile doar prin susținerea Primăriei și a Consiliului Local Târgoviște.

1 și 2 iunie 2019 înseamnă celebrarea copiilor și a ideii de copilărie. La Târgoviște, în Piața Mihai Viteazul au loc, în ambele zile, ateliere de joacă și de creație, concursuri, numeroase momente artistice pregătite de elevi ai școlilor târgoviștene și ai școlilor de dans recunoscute deja în oraș.

Nu în ultimul rând, Teatrul „Ariel” Râmnicu-Vâlcea și Teatrul „Toma Caragiu” Ploiești vor bucura copiii cu două spectacole: „Gagagugucucurigu” și „Prostia omnească”.

Teatrul gazdă  va oferi, de asemenea, un spectacol foarte îndrăgit de copii, cât și de întreaga familie: „Amintiri din copilărie”. Deschiderea oficială a acestui festival colorat, onorată de prezența autorităților locale, va avea loc sâmbătă, 1 iunie, la ora 11:30.

Babel FAST începe cu avânt pe data de 2 iunie, ora 15:30, în Sala Mare a Teatrului Tony Bulandra, deschiderea oficală fiind urmată de Laboratoarele Babel-Imago, un concept de teatru inedit, inițiat de criticul și producătorul de teatru rus Oleg Loevski.

Intenția acestui laborator este de a-i scoate pe actori din zona de confort, oferindu-le provocarea unor repetiții de maximă intensitate, sub presiunea timpului şi cu mijloace de producție improvizate. Regizorii ruși care au acceptat provocarea sunt: Oleg Eremin, Kiril Vîtoptov și Dumitru Acriș.

Seara de 2 iunie se încheie cu spectacolul Teatrul „Ariel” Râmnicu-Vâlcea, Colonelul și păsările, spectacol care ilustrează dorința de a evada dintr-o realitate care te ține captiv, realitatea unei societăți ce tinde să catalogheze, să încadreze în tipare, să transforme fiecare individ ca parte a unei mulțimi uniforme.

AnimaȚie și Babel FAST – două festivaluri care au momente de divertisment și spectacole pentru fiecare!

Echipa Teatrului Tony Bulandra este mândră și recunoscătoare că anul acesta i s-au alăturat: Mavexim Dacia (Partener oficial de mobilitate al Festivalului Babel 2019), Asociația Națională a Surzilor din România-filiala Dâmbovița (partener care asigură componenta de responsabilizare socială din cadrul Festivalului Babel 2019, unică în sfera festivalurilor de teatru din România) și, nu în ultimul rând, sponsorii:

–  pentru AnimaȚie: Cicom, C.A.R Învățământ Târgoviște, Quasar Electric Distribution SRL

– pentru Babel FAST: UNITER, HeildelbergCement, Banca Transilvania, Jidvei, Rondo Carton, Newmarkt.

PROGRAM

Festivalul AnimaȚie  – 2019

Sâmbătă, 1 iunie

10:30 – 18:00    Deschidere Ateliere de joacă și creație – Păpuși gigant, clauni, Modelaj baloane,              Pictură pe față, Desene cu cretă colorată, pictură

10:30    Interactiv – concursuri pentru copiitrupa Brilliant Diversity

11:30    Deschiderea oficială – cu prezența autorităților locale

11:30    Momente artistice elevi târgovișteniPalatul Copiilor Târgoviște – prof. Maria           Vârjoghe, prof. Lidia Andronic, Școala Coresi – clasa prof. Costache Păpușa Elena, prof.       Bucurică Maria Corina și clasa prof. Roșoiu Iulia

12:30    Școala de balet Daniela Rotari, prof. Daniela Rotari

14:00    PAUZĂ

15:00    Interactiv – concursuri pentru copiitrupa Brilliant Diversity

16:00    Gagagugucucuriguuu! Teatrul „Ariel” Râmnicu Vâlcea

17.00    Spectacol de dans Școala ”Dana Gym & Dance, prof. coord. Dana Dragomir

19:30    Închidere program

Duminică, 2 iunie

10:30 – 18:00    Ateliere de joacă și creație – Păpuși gigant, clauni, Modelaj baloane, Pictură pe față,     Desene cu cretă colorată, pictură

10:30    Interactiv – concursuri pentru copiitrupa Brilliant Diversity

11:30    Amintiri din copilărie, susținut de Teatrul Tony Bulandra

12:30    Momente artistice elevi târgovișteniRiana Andreea Marcu și Școala de dans                Văduva

14:00    PAUZĂ

15:00    Școala de dans „Elegante Dance Academy” Târgoviște și Școala de dans ”All for            Dance”

17:00    Interactiv – concursuri pentru copiitrupa Brilliant Diversity

18:00    Prostia omeneascăTeatrul „Toma Caragiu” Ploiești

19:30    Închiderea festivalului

*Toate evenimentele au loc în Piaţa Mihai Viteazul

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.