JavaScript must be enabled in order for you to see "WP Copy Data Protect" effect. However, it seems JavaScript is either disabled or not supported by your browser. To see full result of "WP Copy Data Protector", enable JavaScript by changing your browser options, then try again.

Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Crucea Roșie Dâmboviței, reprezentată cu mândrie la Predarea ștafetei și întrunirea celor 100 de studenți chinezi și români la Ambasada Chinei de la București

Autor:

Data: 30 mai 2019, 19:54

10 studenți voluntari ai Crucii Roșii  Dâmbovița, însoțiți  de Raul Pavelescu, directorul  Crucii Roșii Dâmbovița, secretarul  Eugen Florea și secretarul general al Asociației Române de prietenie cu R. P. Chineză,  Gheorghe Popescu, au avut onoarea de a  fi invitați  la  evenimentul „Predarea Ștafetei”  organizat la București   de Ambasada Chinei în  România pentru a sărbători cea de-a 70-a aniversare a stabilirii relațiilor diplomatice dintre China și România și cea de-a 15-a aniversare de la stabilirea Parteneriatului amplu de prietenie și cooperare dintre China și România.

 „Grupul pentru schimburi internațional de tineret Stelele Viitorului” din Hong Kong s-a întâlnit cu reprezentanți ai tineretului politic din Partidul Social Democrat, Partidul Național Liberal și Partidul Pro România, campioni olimpici, studenți voluntari din cadrul Crucii Roșii din județul Dâmbovița, profesori și studenți ai Institutului Confucius și studenți chinezi din România. Ambasadorul Jiang Yu a participat la eveniment și a ținut un discurs. Președintele Comitetului Olimpic și Sportiv Român (COSR), Mihai Covaliu, secretar general al COSR,  George Boroi, director al Institutului Confucius din Universitate București,  Luminița Bălan,secretarul general al Asociației Române de prietenie cu R. P. Chineză,  Gheorghe Popescu și reprezentanta de la Direcția Asia Pacific a Ministerului Afacerilor Externe, Ana-Iulia Ghiță au fost invitați speciali și aproximativ o sută de tineri chinezi și români au fost prezenți. Consilierul al Ambasadei Chinei în România,  Zhao Lei a participat la eveniment.

Ambasadorul Jiang Yu i-a salutat pe tinerii din China și România și a spus că în acest an, se bucură cu toții de un eveniment istoric al „dublei aniversări” a Chinei și a României și un moment istoric al aniversării a 70 de ani de la înființarea Chinei noi și al președinției rotative a României în cadrul UE. Desfășurarea activității sociale pentru tineret „Predarea Ștafetei” are o semnificație deosebită.

Ambasadorul Jiang Yu a spus că tineretul reprezintă moștenirea istoriei și  că  istoria relațiilor chino-române este o poveste de prietenie cara se speră că tinerii din cele două țări o vor moșteni și  o vor continua. Mai mult, a punctat faptul că tinerii vor participa activ la cauza prieteniei dintre China și România, vor stimula conexiunea inimilor popoarelor și vor promova transferul prieteniei chino-române din generație în generație, iar relațiile dintre China și România vor continua să se dezvolte.Tinerii care au participat la întâlnire au avut un schimb de experiență intercalată cu un program foarte diversificat.

Campioni olimpici din România au împărtășit videoclipurile câștigătoare de la Jocurile Olimpice și le-au împărtășit povestea de inspirație a gloriei pentru țară. Studenții din Hong Kong au interpretat cântece, cum ar fi versiunile chineză și engleză a „Dincolo de lumină”. Activitățile au fost splendide, iar aplauzele constante, sala a fost plină de zâmbete și o atmosferă de prietenie.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google