Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. O zi minunată la Grădiniţa Rază de Soare Târgovişte alături de prietenii poliţişti, jandarmi şi pompieri

Autor:

Data: 28 mai 2019, 18:27

  •  
  •  
  •  

Săptămâna ”Şcoala Altfel – Să ştii mai multe, să fii mai bun!” constituie în fiecare an un bun prilej pentru poliţişti, jandarmi şi pompieri de a se afla în mijlocul   prichindeilor  de la Grădiniţa  Rază de Soare Nr.8 din Târgovişte.

Siguranţa în trafic a micilor pietoni  

 Siguranţa în trafic a micilor pietoni  este una dintre priorităţile permanente ale oamenilor legii. Astfel,  agent şef principal  Victor Bucuroiu, din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității, în colaborare cu un echipaj   al Serviciului  Rutier,  condus  de agent şef principal Marian Tița,  au susţinut o lecţie deschisă  sub forma unor jocuri şi prin prezentări adaptate vârstei copiilor, despre semnificaţia indicatoarelor rutiere şi despre importanţa respectării regulilor de circulaţie.

Pentru antrenarea atmosferei,şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale le-au prezentat prichindeilor echipamentul şi autospeciala din dotare.

De asemenea, alături de Furnicuţe şi Fluturaşi, a fost şi câinele polițist Nero, care, împreună cu instructorul său, i-a surprins pe cei mici cu abilitățile sale.

“Nafava”, câinele  jandarm de patrulare şi intervenţie în mijlocul “Furnicuțelor” și “Fluturașilor ”

Activităţile au continuat cu jandarmii . Un echipaj  al  Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa,condus  de maior Ciprian Vătăşelu,a răspuns invitaţiei venite din partea Grădiniței “Rază de Soare” din municipiul Târgovişte.

Prichindeii de la  grupele “Furnicuțe” și “Fluturașii” au fost încântaţi să facă cunoştinţă cu “Nafava”, câinele  jandarm de patrulare şi intervenţie însoţit de antrenorul său plutonier major Constantin Mihai.

Nu au stat prea mult timp deoparte şi, animaţi de curiozitatea specifică vârstei, au luat cu asalt maşina folosită de jandarmi în misiuni şi au privit cu entuziasm tehnica din dotarea Jandarmeriei.

Pompieri pentru o oră

Şi pompierii  dâmboviţeni s-au simţit adevăraţi eroi în compania prichindeilor de la  grupa “Furnicuțe”. A fost o adevărată încântare atât pentru salvatori, cât şi pentru cei mici, care au devenit pompieri pentru o oră, demonstrând că au reale abilităţi pentru această nobilă profesie. O întâlnire plină de emoţie din care nu au lipsit pozele cu furtunul, casca şi „maşina de pompieri” şi, cum era de aşteptat, zecile de întrebări despre „Ce fac butoanele astea?” sau „Cum se porneşte sirena?”.

La final, după tradiţionala poză de grup, a fost rândul  poliţiştilor, jandarmilor şi pompierilor să aibe o strângere de inimă la plecare, despărţindu-se cu greu de micuţii care, preţ de câteva ceasuri , i-au  făcut să se simtă adevăraţi eroi. Şi copiii chiar nu mint.

Polţiştii, jandarmii şi  pompierii sunt unii dintre eroii lor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.