Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Au început lucările de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Târgovişte

Autor:

Data: 22 mai 2019, 13:08

  •  
  •  
  •  

Au  început efectiv,  lucrările la unul dintre cele mai importante proiecte  cu finanțare europeană pe linie educațională la nivelul municipiului Târgovişte.

Este vorba despre lucrările  de extindere, reabilitare, modernizare și echipare a Școlii Gimnaziale „Matei Basarab” Târgovişte. Este un proiect finanțat prin POR 2014-2020, Axa prioritară 10- îmbunătățirea infrastructurii educaționale. Valoarea proiectului este de 22.223.977,79 lei, cu o contribuție a beneficiarului la cheltuieli eligibile de numai 446.701,94 lei.

 Contractul  de finanţare a fost semnat  de Primăria Târgoviște pe data de 8 martie 2019, în prezența ministrului Fondurilor Europene de la acel moment, Rovana Plumb şi  a directorului ADR Sud Muntenia, Liviu Mușat. 

 Miercuri de dimineaţă, primarul Daniel Stan și viceprimarii Monica Ilie și Cătălin Rădulescu dar şi președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea au făcut  o vizită de lucru  pe şantierul   lucrărilor de  la Școala Gimnazială „Matei Basarab” Târgoviște.

Primarul municipiului Târgoviște, Daniel Cristian Stan a furnizat mai multe informații despre amplul proiect demarat la unitatea școlară târgovişteană:

Salut prezența la acest eveniment a domnului președinte al CJD, Alexandru Oprea. Suntem, iată, la școala numărul 13, Matei Basarab, unde tocmai a debutat cel mai mare proiect de modernizare, reabilitare, extindere și dotare, implementat vreodată la o unitate de învățământ din Municipiul Târgoviște. Este vorba despre o investiție în valoare de aproximativ 22 de milioane de lei, finanțată prin Programul Operațional Regional 2014 – 2020, Axa 10, care vizează Îmbunătățirea Infrastructurii Educaționale. Proiectul va transforma din temelii această unitate de învățământ, este vorba despre reabilitarea completă a actualului corp de clădire, se va construi o sală de sport, o sală de festivități, laboratoare, va fi reabilitată toată curtea, va fi refăcută împrejmuirea, vor fi dotări didactice, de laborator, dar și sisteme de supraveghere audio-video.

În completare, președintele Consiliului Județean Dâmbovița, Alexandru Oprea, a adăugat: „Cunosc ceea ce conducerea primăriei municipiului Târgoviște a gândit în legătură cu acest proiect, încă de la stadiul de idee. Îmbucurător pentru noi este faptul că atât proiectarea, cât și execuția lucrărilor vor fi făcute de către firme din județul Dâmbovița. Așa cum a spus și domnul Cristian Stan, afirm și eu că, la finalizarea lucrărilor, școala numărul 13 va fi cea mai modernă școală din Regiunea Sud Muntenia și una dintre cele mai moderne din România; este un concept nou, inovator.

 Proiectul  are durata de execuție 31 de luni, și are în vedere reabilitarea corpului existent, completarea unității de învățământ cu funcțiunile necesare prin extinderea cu 3 module/corpuri de clădire (laboratoare, sală multifuncțională, after-school), extindere cu un corp de clădire cu regim de înălțime Parter înalt – Sala de sport-teren/suprafață de joc, extindere cu un corp de clădire cu regim de înălțime Parter (vestiare aferente sălii de sport), amenajarea terenului exterior de sport, sistematizare, spații verzi și împrejmuire, dotări didactice pentru studiu teoretic; Dotări gospodărești + PSI, dotări și echipament sportiv pentru sala de sport și terenul exterior, echipament audio-video, echipament IT și software, materiale didactice, mobilier, dotări pentru atelierul mecanic, elevator pentru transportul pe scări.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.