Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. „ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI” şi 447 de ani de la prima atestare documentară

Autor:

Data: 19 mai 2019, 0:58

  •  
  •  
  •  

Vechea aşezare, Ghimpaţi, localitate componentă a oraşului Răcari, se mândreşte cu oamenii locului, cu trecutul ei, dar şi cu viitorul.

Pentru  al patrulea an la Ghimpați, totul s-a animat,muzica, dansul și veselia  au umplut zările dând de veste cerului și pământului că ei, ghimpățenii, sărbătoresc „ZIUA GHIMPĂȚENILOR DE PRETUTINDENI” şi  447 de ani de la prima atestare documentară din 1572.

De la an la an, sărbătoarea ia o și mai mare amploare, deoarece implicare autorităților locale, a familiei Gheorghe și a altor oameni cu suflet mare  este tot mai mare.

Când te apropii, la intrarea în sat,  ghimpățenii te invită, să lași la intrare grijile, întristările și să te bucuri alături de ei.

 Pentru a retrăi cu adevărat istoria de acum 447 de ani, edilul Marius Caravețeanu a venit la Ghimpați într-o şaretă şi însoţit de alţi trei bărbaţi călare pe cal.

Ghipăţenii l-au întâmpinat pe edilul Marius Caraveţeanu cu tradiţionalul colac, sare şi vin.

Eroii ghimpăţeni, comemoraţi cum se cuvine

Oficialităţile prezente, invitaţii şi ghimpăţenii s-au deplasat apoi la Monumentul Eroilor, unde după intonarea imnului a avut loc o slujbă religioasă de pomenire a eroilor ghimpăţeni urmată de depuneri de coroane şi jerbe de flori. Nu au lipsit mesajele şi momentele artistice

Clubul Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi”  şi  Columbodromul Ghimpaţi

Ghimpăţenii se mândresc şi cu Clubul Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi” care are rezultate notabile. Vasile Mugurel Tănase, directorul tehnic-sportiv al Clubului Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi” şi  Dinu Marian, preşedintele Clubului Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi”, ne-au dezvăluit mai multe secrete ale columbofililor răcăreni.

Clubul Columbofililor „Voiajorul Ghimpaţi” are peste 40 de membrii  care se mândresc că alături de ei, ca  membru,  îl  au pe primarul Marius Caraveţeanu.

Nu au lipsit nici purceii la proţap, ideea familiei Gheorghe  de fel din Ghimpaţi dar  care vine special pentru această sărbătoare  din  State  Unite ale Americii .

 Nu au lipsit  din program activităţile sportive precum ciclism şi demonstraţiile de skandenberg, unde invitatul de  onoare a fost  Radu Valahu avându-l alături pe  răcăreanul  Sergiu Tecu,  campion naţional  de skandenberg.Sportul a fost la el acasă şi nu au lipsit meciurile de fotbal pe categorii dar  şi meciul de fotbal Old Boys Ghimpaţi- Colacu.

Petrecere până târziu în noapte

Cântecul și voia bună nu au lipsit din program. Pe lângă ghimpățenii care au creat un program artistic deosebit, ziua a fost întregită cu programul artistic susținut  de Nicu Paleru, Raluca Dobre, Simona Sipică şi  Axinte. Vechea aşezare Ghimpați se mândreşte cu oamenii locului, dar şi cu trecutul ei. Dintre locuitorii acestei localități, de-a lungul veacurilor, s-au ridicat oameni care fac cinste locului.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.