Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. La Prefectura Dâmboviţa, dezbatere regională privind strategia de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome 2020-2025

Autor:

Data: 16 mai 2019, 14:13

  •  
  •  
  •  

Prefectura Dâmboviţa  a fost gazda  unei dezbateri regionale  privind strategia de incluziune a cetățenilor români aparținând minorității rome2020-2025 și pentru identificarea unor căi de îmbunătățire a condițiilor de viață  acestora, la care  au participat  Dana Varga, consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru,  Rădulescu Daniel-Președintele Agenției Naționale pentru Romi ,un reprezentant al conducerii Direcției Generale pentru Relațiile cu Instituțiile Prefectului,reprezentanţi  ai instituţiilor subordonate MAI dar  şi reprezentanţi ai societăţii  civile  din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi Prahova. Oficiile de gazdă au fost făcute  de subprefectul Florina Mureşan.

Dezbateri pe tema situației romilor au fost demarate încă din luna ianuarie, de către consilierul de stat, Dana Varga și Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă. În cadrul discuțiilor cu mai multe organizații non-guvernamentale aparținând minorității rome s-a stabilit organizarea unor consultări regionale în teritoriu pentru a realiza o nouă strategie pentru îmbunătățirea situației etnicilor romi din țara noastră pe perioada 2020-2025.

Consilierul de Stat Dana Varga și Guvernul României își doresc o dezbatere constructivă pentru a găsi soluții la nevoile comunității care să fie aplicate de toate primăriile.

Dana Varga, a menționat nevoia eficientizării strategiei referitoare la implementarea coerentă a planului de acțiuni și a proiectelor ce trebuie dezvoltate la nivel local.

Dana Varga a îndemnat la un dialog civilizat, la consens, astfel încât să existe întotdeauna o masă a dialogului, pentru a fi găsite cele mai bune și corecte soluții destinate comunității rome, ținând cont de programul de guvernare asumat de coaliția PSD-ALDE, privind nevoile cetățenilor de etnie romă.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.