Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Declatație de presă a preşedintelui PSD Dâmboviţa, Rovana Plumb: “Nu se pune problema lipsei de finanțare pentru DN 71”

Autor:

Data: 5 mai 2019, 14:48

  •  
  •  
  •  

DN 71 Bâldana Târgoviște Sinaia este un proiect major pentru județul Dâmbovița, de aceea vreau să fac câteva precizări în legătură cu acest drum.

Valoarea totală este de 1,5 miliarde lei fără TVA. Se desfășoară în momentul de față procedura de licitație privind proiectarea și execuția lucrărilor. Termenul a fost prelungit până la data de 21 mai, anul acesta, în conformitate cu prevederile legale, la solicitarea viitorilor depunători de ofertă.

Pentru a lămuri și neclaritățile din capul unora dintre opozanții noștri politici, în 2019 se va semna contractul pentru faza de proiectare. Creditele bugetare pentru 2019 sunt de 20,67 de milioane de  lei față de un credit de angajament total de 250,647 de milioane de lei. Pentru faza de proiectare se va acorda și un avans.

Estimăm că acesta nu va depăși suma prevăzută în buget pe 2019 la credite bugetare.  În ipoteza în care ofertantul câștigător va solicita o sumă de bani mai mare decât cea cuprinsă în buget la capitolul credite bugetare, Compania Națională  de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) are posibilitatea să acorde suma care va fi solicitată suplimentar.

În ceea ce privește creditele bugetare pentru anii următori, ele vor fi prevăzute în bugetele anilor următori în suma necesară acoperirii facturilor ce urmează a fi emise de către ofertantul câștigător. Nu se pune problema lipsei de finanțare.

Din punctul de vedere al fondurilor europene, aplicația este încărcată anul acesta în februarie, în Mysmis, în sistemul nostru informatic de comunicare cu Bruxelles-ul.

Este în evaluare la organismul intermediar pentru transport care se află la Ministerul Transporturilor. Este înscrisă în calendarul JASPERS  și sperăm că tot calendarul pe care l-am propus să fie respectat în conformitate cu prevederile legale și regulamentul european de operare a fondurilor europene nerambursabile.

Rovana Plumb

Candidat pentru alegerile europarlamentare

Presedinte  PSD Dâmbovița

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.