Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministrul Culturii, Valer Daniel Breaz a fost în Dâmbovița şi s-a întâlnit cu autoritățile locale,alături de Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene

Autor:

Data: 4 mai 2019, 21:10

  •  
  •  
  •  

În ultimele două zile,  în judeţul Dâmboviţa,  la invitaţia fostului ministru Rovana Plumb, preşedinte PSD Dâmboviţa şi  candidat  la europarlamentare  şi  a preşedintelui CJ Dâmboviţa, Alexandru Oprea, au vizitat judeţul premierul României, Viorica Dăncilă şi patru miniştrii.

Sâmbătă, şi ministrul Culturii și Identității Naționale, Valer Daniel Breaz,   a venit în vizită de lucru la Dâmbovița . 

La primele ore ale dimineţii , prima vizită  a ministrului Culturii  Valer Daniel Breaz alături  de fostul ministru Rovana Plumb, presedinte PSD Dâmboviţa şi  candidat  la europarlamentare, președintele CJ , Alexandru Oprea, vicepreședinții CJ  Luciana Cristea și Alin Manole, managerul Complexului Național Muzeal Curtea Domnească din Târgoviște, Ovidiu Cârstina, managerul Centrului Județean de Cultură, Ionuț Lăscaie,  deputatul Corneliu Ştefan  a avut loc la Palatul Brâncovenesc de la Potlogi.

Prezenţi  au  fost şi  reprezentanții autorităților locale din comuna Potlogi. Vizita a continuat la Casa Memorială Nicolae Grigorescu, din satul Pitaru .

 Următoarea oprire a fost  la Casa Romanței din municipiul Târgoviște unde a fost primit de primarul municipiului Târgovişte, Cristian Stan, deputaţii  Claudia Gilia şi Carmen Holban şi  consilieri judeţeni. 

Oficialii au  făcut şi o vizită la primăria Târgovişte unde  s-au purtat discuţii foarte importante cu  angajaţii  din cadrul Direcţiei de Patrimoniu a Primăriei Târgovişte. De asemenea, s-au vizitat și alte clădiri-monumente istorice din municipiul Târgoviște, respectiv Curtea Domnească și Poarta Vânătorilor.

 Programul vizitei a cuprins și o întâlnire, la Muzeul de Istorie din Târgoviște, cu reprezentanții instituțiilor de cultură din județ, arhitecți, parlamentari, consilieri județeni.

Au fost dezbătute subiecte referitoare la proiectele autorităților locale și județene, obținerea de finanțări pentru proiectele de reabilitare a monumentelor și obiectivelor culturale, discuții aplicate pe marginea programelor derulate prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, probleme cu care se confruntă instituțiile din domeniul culturii și cele mai potrivite soluții pentru acestea.

Vizita Ministrului Culturii s-a încheiat cu o conferință de presă, susținută la Muzeul de Istorie din Târgoviște.


Fostul ministru Rovana Plumb, presedinte PSD Dâmboviţa şi  candidat  la europarlamentare, a subliniat faptul că istoria,  tradițiile, valorile noastre culturale contribuie din plin la patrimoniul cultural european ceea ce face ca misiunea europarlamentarilor PSD să fie aceea de a promova România “Îi mulțumesc domnului ministru Daniel Breaz care a avut inițiativa de a veni în județul nostru, la noi acasă, pentru a sprijini măsurile necesare pentru conservarea și protejarea patrimoniului nostru cultural.Istoria,  tradițiile, valorile noastre culturale contribuie din plin la patrimoniul cultural european ceea ce face ca misiunea europarlamentarilor PSD să fie aceea de a promova România.

Și lucru acesta îl vom face!PSD de doi ani de zile nu face altceva decât să respecte angajamentele asumate prin Programul de Guvernare. A fost pus în aplicare și a devenit operațional Fondul de Dezvoltare și  Investiții, un nou program strategic asumat de către PSD, cu o alocare pentru 2019 de 5 miliarde de lei pentru a fi la dispoziția tuturor edililor în așa fel încât să poate să facă investiții prioritare: rețele de gaze, curent, apa, drumuri, spitale, dispensare, școli, grădinițe.

Acest program vine în completarea Programului Național de Dezvoltare Locală (PNDL) care a fost lansat  în 2012 de către Liviu Dragnea, atunci când acesta era Ministrul Dezvoltării  Regionale.  PNDL este un mare succes reputat de România în materie de infrastructură. Programul și-a propus ca în Româna să fie reduse discrepanțele dintre sat și oraș, dintre urbanul mic și urbanul mare.

Am reușit ca în mai puțin de 10 ani, prin acest program, să dezvoltăm satul românesc, să crească considerabil accesul la serviciile de sănătate, educație, apă, canalizare, energie termică și electrică, transport și salubrizare. Liviu Dragnea  a fost artizanul acestui proiect tocmai pentru că venea din zona administrației locale, din zona României reale și a  adaptat acest program în așa fel încât să răspundă nevoilor comunităților locale și să conducă la dezvoltarea României. 

PNL prin liderii și  parlamentarii săi vrea să blocheze acest program, dovedind încă o dată că nu are legătură cu România reală. PSD va implementa în continuare acest program, ca și toate celelalte măsuri din programul de guvernare, pentru că România merită mai mult și românii merită mai mult respect.” a precizat președintele PSD Dâmbovița, Rovana Plumb, candidat PSD pentru Parlamentul European.

La eveniment au mai participat: Laurențiu Neculaescu – secretar de stat în Ministerul Mediului, consilierii județeni Mădălina Dragomir, Cezarina Necula, Luiza Greaca și Valeriu Fulga, directorul Bibliotecii Județene „I. H. Rădulescu” Dâmbovița, Agnes Erich, alți reprezentanți ai Consiliului Județean Dâmbovița și ai Universității Valahia din Târgoviște.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.