Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Calea Luminii la Târgoviște. 2020 de lumânări, aprinse în Joia Mare

Autor:

Data: 26 aprilie 2019, 1:16

  •  
  •  
  •  

2020 de lumânări au fost aprinse în Joia Mare, formând astfel Calea Luminii la Târgoviște.

Este o tradiție pe care oamenii din vechea cetate de scaun a Țării Românești o păstrează de 20 ani.

Lumina celor 2020 de lumânări a inundat centrul Târgoviștei, din fața Catedralei Mitropolitane,Piaţa  Mihai  Viteazul  şi pe Bulevardul Carol I.

Ca de fiecare dată, ambianţa a fost întreţinută de Doina intrepretată de regretatul interpret de muzica folk Lorin Stănescu.

După oficierea slujbei Deniei din Joia Mare, vicarul eparhial  al Arhiepicopiei  Târgovişte, pr. Ionuţ Ghibanu a ieşit pe treptele din fața Catedralei Mitropolitane, împreună cu clericii slujitori, cu primarul municipiului Târgovişte,Cristian Stan,preşedintele CJ, Alexandru Oprea şi ministrul Rovana Plumb, numeroși tineri și credincioși, unde a rostit un cuvânt de învățătură și a  deschis   evenimentul.

Cel care a dat viaţă acestui eveniment,este  pictorul Mihai Şerbănescu căruia i s-au alăturat Primăria Târgovişte şi Arhiepiscopia Târgovişte. Evenimentul, unic în ţară, are loc în fiecare an în Săptămâna Patimilor şi după 20 ani, Calea Luminii este la fel de plină de semnificaţii.

 Un mesaj au transmis şi primarul municipiului Târgovişte,Cristian Stan,preşedintele CJ, Alexandru Oprea şi ministrul Rovana Plumb,

Manifestarea „Calea Luminii”, unică  în România ,ajunsă la cea de-a XX-a ediţie, a luminat din nou inimile şi sufletele miilor de credincioşi care au venit  la biserică în Joia cea Mare.

Calea Luminii transmite un mesaj puternic de unitate, lumina este un semn al speranței și al bucuriei, al biruinței asupra răului, păcatului și întunericului.

Anul acesta au fost aprinse 2020 de candele, lumina lor reînnoind și lumina noastră interioară, cu pioșenie și recunoștință urmând să primim, peste câteva zile, marea și minunata veste a Învierii lui Iisus Hristos.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.