Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. În Joia Mare, pe data de 25 aprilie 2019, la Târgovişte are loc „Calea Luminii”, cea de-a XX-a ediție

Autor:

Data: 22 aprilie 2019, 15:16

  •  
  •  
  •  

În Joia Mare, pe data de 25 aprilie 2019, la Târgovişte   are loc  cea de-a  XX- a ediţie a evenimentului „Calea Luminii”, eveniment  unic în România. 

Acest eveniment a plecat de la ideea artistului plastic şi profesorului Mihai Şerbănescu şi care a rămas unic în lume de 20 de  ediţii încoace dar totodată are susţinerea Primăriei  Târgovişte şi Consiliului  Local Târgovişte şi al  Arhiepiscopiei  Târgovişte

Calea Luminii se va ”așterne” din Piața Mihai Viteazul spre Parcul Mitropoliei și Bulevardul Regele Carol I.

 Primarul Cristian Stan, pr. Ionuţ Ghibani, vicar eparhial al  Arhiepiscopiei  Târgovişte şi artistul plastic şi profesorul Mihai Şerbănescu precum şi viceprimarii Monica Ilie şi Cătălin Rădulescu  au susţinut o conferinţă de presă, prilejuită  de evenimentul „Calea Luminii”.

După oficierea slujbei Deniei din Joia Mare, la ora 20:30 ,ÎPS Arhiepiscop și Mitropolit Nifon iese pe treptele din fața Catedralei Mitropolitane, împreună cu clericii slujitori, cu autoritățile participante, cu numeroși tineri și credincioși, unde rostește un cuvânt de învățătură și deschide manifestarea.

Calea Luminii transmite un mesaj puternic de unitate, lumina este un semn al speranței și al bucuriei, al biruinței asupra răului, păcatului și întunericului.

Numărul de candele care se aprind în noapte este cu unul mai mare decât anul în care are loc, deci anul acesta vor fi aprinse 2020 de candele, lumina lor reînnoind și lumina noastră interioară, cu pioșenie și recunoștință urmând să primim, peste câteva zile, marea și minunata veste a Învierii lui Iisus Hristos.

Manifestarea are loc în parteneriat cu Arhiepiscopia Târgovişte şi Şcoala de Arte „Octav Enigărescu” Târgovişte.  

Evenimentul este o adevărată mobilizare de forţe care implică atât Poliţia Locală şi Rutieră, cât şi Serviciul pentru Situaţii de Urgenţă şi Jandarmeria.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.