Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Deputatul Claudia Gilia a prezentat modificările aduse la Legea nr. 7/1996 privind cadastrul şi importanţa granturilor acordate olimpicilor internaționali și naționali

Autor:

Data: 18 aprilie 2019, 15:02

  •  
  •  
  •  

Modificările aduse de Parlament  la Legea nr. 7/1996 privind cadastrul și publicitatea imobiliară şi granturile acordate olimpicilor internaționali și naționali, au fost două dintre subiectele  principale abordate în cadrul conferinţei de presă a PSD Dâmboviţa, de conf. univ.dr. Claudia Gilia, deputat  şi preşedinte OFSD Dâmboviţa.

Deputații au votat  marţi, 16  aprilie  2019, în unanimitate, modificarea Legii nr. 7 a cadastrului și a publicității imobiliare. Noile prevederi au drept scop atât grăbirea lucrărilor de cadastru general, cât și protejarea clădirilor monument-istoric.

Actul normativ prevede scutirea proprietarilor imobilelor înregistrate în cadrul lucrărilor de cadastru general de plata impozitului pe venitul din transferul terenurilor, cu sau fără construcții.

Astfel, beneficiarii Programului național de cadastru și carte funciară 2015-2023 (PNCCF), implementat de Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI), vor primi derogare de la dispozițiile art. 111 alin. (1) și (3) din Legea nr.  227/2015 privind Codul fiscal, cu modificările și completările ulterioare.

Totodată, Legea cadastrului prevede și scutirea de tarif în cazul notării în cartea funciară a calității de monument istoric a unui imobil.

Această operațiune trebuie să fie solicitată „în termen de 30 de zile de la data intrării în vigoare a ordinului de clasare sau de schimbarea a grupei valorice publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, ordin emis potrivit Legii nr. 422/2001 privind protejarea monumentelor istorice, republicată, cu modificările și completările ulterioare”.

Potrivit noilor prevederi, „Ministerul Culturii și Identității Naționale sau, după caz, direcțiile de cultură ori municipiul București” pot solicita înscrierea în cartea funciară a imobilelor mențiunea „monument istoric”.

Pe de altă parte, „radierea din cartea funciară a calității de monument istoric se realizează în baza ordinului de declasare, emis potrivit Legii nr. 422/2001, republicată, cu modificările și completările ulterioare, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I.”

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.