Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Crucea Roşie Dâmboviţa s-a mobilizat exemplar pentru Campania „Donează Sânge Constant”

Autor:

Data: 18 aprilie 2019, 21:23

  •  
  •  
  •  
  •  

Joi  de dimineaţă, sediul  Crucii Roşii Dâmboviţa  a fost luat cu asalt   de  zeci de oameni  care   s-au  alăturat Campaniei „Donează Sânge Constant”.  

A fost o primă acţiune  iniţiată de  Crucea Roşie  Dâmboviţa în parteneriat cu Centrul de Transfuzie  Dâmbovița , dintr-o campanie pe termen lung al cărei scop  final este schimbarea atitudinii cetăţenilor , în ceea ce privește donarea de sânge.    

 Peste 70 de persoane  au venit să doneze în cadrul Campaniei „Donează Sânge Constant” de la Crucea Roşie Dâmboviţa însă doar 45  de persoane au îndeplinit condiţiile necesare   unui donator.  S-au recoltat peste 20  de litri de sânge.  O cantitate foarte importantă  pentru Centrul de Transfuzie  Dâmbovița .

Campania “Donează Sânge Constant” este inițiată de Crucea Roșie Română, alături de Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională „Prof. Dr. C. T. Nicolau“, multinaționalele McCann Worldgroup România, McCann PR și UM România, prin care mai mulți jurnaliști ai unor televiziuni importante, posturi de radio și publicații online au fost convinși să își doneze simbolic microfoanele, pentru a atrage atenția că nevoia de sânge în țara noastră este constantă, nu doar atunci când se întâmplă o tragedie națională.

A avut loc şi o conferinţă de presă  susţinută de directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Dâmbovița, dr. Iulia Stanciu, directorul Crucii Roşii  Dâmboviţa, Raul Pavelescu şi preşedintele Crucii Roşii Dâmboviţa, pr. Ionuţ Ghibanu.

Printr-o simplă donare de sânge, pot fi salvate trei  vieti. Iar la fiecare 3 secunde, un român trebuie să primească sânge. Din păcate, sub 2% dintre români donează sânge, în timp ce media europeană este de 6%.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.