Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

Deputatul PSD, Claudia Gilia : Guvernul României deschide porțile pentru cei mai talentați și motivați 200 de studenți!

Autor:

Data: 12 aprilie 2019, 10:35

  •  
  •  
  •  

Studenții și absolvenții de studii superioare pot  să aplice începând de miercuri, 10 aprilie a.c., pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

Înscrierile se fac online, în perioada 10 aprilie – 19 mai 2019.

Programul Oficial de Internship al Guvernului va oferi tinerilor oportunitatea, timp de două luni, pe parcursul celor 8 ore/zi, de a învăța modul de funcționare și organizare a administrației publice de la funcționari publici cu experiență.

Conf. univ.dr. Claudia Gilia, deputat PSD Dâmboviţa, membru în Comisia juridică, de disciplină şi imunităţi (din sep. 2017), Comisia pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării (din sep. 2017) şi Comisia specială comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru sistematizarea, unificarea şi asigurarea stabilităţii legislative în domeniul justiţiei a  iniţiat un program de mentorat pentru studenții  dâmboviţeni care se pregătesc pentru o carieră în Parlament.  Parlamentarul Claudia Gilia  a făcut câteva  precizări legate de  cea de-a șaptea ediție  a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

În fiecare an am îndrumat zeci de studenți să-și descopere vocația. Foarte mulți tineri îmi cer sfaturi la cursuri și mă bucur de fiecare dată când reușesc să obțină un loc de practică într-o instituție prestigioasă sau chiar să fie angajați. Nu este lună în care să nu am studenți în practică la Parlament și la cabinetul meu parlamentar din Târgoviște. Îi încurajez să se implice și să asimileze o serie de aptitudini și cunoștințe de care vor avea mare nevoie la viitorul lor loc de muncă.

Astăzi, vreau să împărtășesc o nouă oportunitate pentru toți cei care vor să muncească în Guvern sau în unul dintre cele 55 de ministere, autorități și agenții ale administrației publice centrale, prin intermediul Programul Oficial de Internship al Guvernului României. Sunt disponibile 200 de locuri și mi-ar face o mare bucurie dacă printre participanți vor fi cât mai mulți studenți și absolvenți ai universității noastre!

Atenție!!! Fiecare intern va beneficia de o indemnizație lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut. În plus, perioada de desfășurare a programului de internship va fi considerată vechime în câmpul muncii, un avantaj în plus, care nu poate fi neglijat.

Îi încurajez pe toți cei care au pregătirea necesară și vor să vadă ce înseamnă să lucrezi într-o instituție publică centrală să aplice pentru cele 200 de locuri disponibile în Guvernul României, ministere, instituții și autorități ale administrației publice centrale, în cadrul celei de-a șaptea ediții a Programului Oficial de Internship al Guvernului României.

De asemenea, cei 200 de interni vor avea oportunitatea de a participa la diverse vizite de informare-documentare la sediile instituțiilor administraţiei publice centrale, mediului asociativ care participă în mod activ la actul de guvernare și reprezentanțe ale ambasadelor, pentru a învăţa mai mult despre procesele democratice şi politicile publice adoptate în România.

La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Calendarul de organizare şi desfăşurare a Programului Oficial de Internship al Guvernului României este structurat astfel:

• 10 aprilie – 19 mai: depunerea candidaturilor;

• 20-21 mai: evaluarea dosarelor;

• 23 mai: publicarea rezultatelor;

• 23 mai – 3 iunie: evaluarea aplicațiilor;

• 4 iunie: publicarea rezultatelor;

• 10 iunie – 24 iunie: interviuri Skype;

• 28 iunie: anunțarea rezultatelor finale;

• 15 iulie: deschiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României;

• 13 septembrie: închiderea Programului Oficial de Internship al Guvernului României.” a punctat deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia

Dacă până acum fiecare participant la Programul de Internship primea o bursă în cuantum de 1000 lei, organizarea ediției din acest an vine cu o noutate majoră, internii vor beneficia de o indemnizație lunară pentru internship în valoare de 2080 de lei brut. O altă noutate se referă la faptul că perioada de desfășurare a programului de internship este considerată vechime în câmpul muncii.

La finalul perioadei de internship, internii vor primi un certificat din partea Guvernului României şi, la cerere, o scrisoare de recomandare din partea tutorilor.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.