Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Ministerul Mediului a lansat la Centrul Tehnic Titu, Programul Rabla 2019

Autor:

Data: 10 aprilie 2019, 20:30

  •  
  •  
  •  

Miercuri, la Centrul Tehnic Renault Titu, în prezenţa vicepremierului Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului,  a fost lansat oficial programul Rabla, de stimulare a parcului naţional auto, ediţia 2019.

Prezenţi  au fost şi Cornel Brezuică, președinte Administrația Fondului pentru Mediu şi  Dorin – Octavian Corcheș, vicepreședinte Administrația Fondului pentru Mediu.

Începând de vineri, 12 aprilie, persoanele fizice pot merge la producătorii validați în vederea îndeplinirii formalităților de înscriere pentru a-și achiziționa un autovehicul nou, cu emisii scăzute, în locul celui vechi, poluant.

Tot de vineri, persoanele juridice care doresc să acceseze programul pot depune dosare de acceptare la Administrația Fondului pentru Mediu.

Suma alocată este de 320 milioane lei, pentru circa 35.000 de prime de casare, cuantumul primei de casare fiind de 6.500 lei și se acordă pentru autovehiculul nou al cărui sistem de propulsie generează maximum 120 g CO2/km.

La prima de casare se poate adăuga un ecobonus de 1.000 lei care se acordă la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie care generează o cantitate de emisii de maximum 98 g CO2/km în regim de funcţionare mixt și/sau un ecobonus în valoare de 1.700 lei la achiziţionarea unui autovehicul nou, echipat cu sistem de propulsie hibrid.

Dacă întrunesc ambele condiții, cele două ecobonusuri pot fi cumulate cu prima de casare.

Programul RABLA PLUS este principalul catalizator al creșterii consumului de mașini ecologice, în România.Pentru a stimula achiziția vehiculelor electrice, Administrația Fondului pentru Mediu finanțează, cu 90 de milioane de lei, achiziția și instalarea de stații de încărcare performante în municipiile reședință de județ.

Directorul general Renault România, Hakim Boutehra, gazda evenimentului  a vorbit despre eforturile care se fac pentru a reduce intrarea de maşini vechi în ţară. Unul din elemente ţine de sensibilizarea cetăţenilor de a folosi mai rar aceste vehicule:

Nu a lipsit  nici Ionel Petre, vicepreședinte, cu rang de subsecretar de stat, al Agenției Naționale pentru Arii Protejate, precum şi   Cosmin Bozieru, preşedinte ALDE Târgovişte.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.