Widgetized Section

Go to Admin » Appearance » Widgets » and move Gabfire Widget: Social into that MastheadOverlay zone

VIDEO. Preşedintele Partidei Romilor Târgovişte, Tudorică Răducanu a organizat o petrecere deosebită de Ziua Internațională a Romilor

Autor:

Data: 8 aprilie 2019, 0:41

  •  
  •  
  •  


Ziua Internațională a Romilor – 8 aprilie, este o zi  în care  se sărbătoreşte identitatea culturală si naţională a minorităţii romilor din întreaga lume. Începand cu anul 1971, în cadrul Congresului Mondial al Romilor, s-a luat decizia ca ziua de 8 aprilie să devină Ziua Internaţională a Romilor din întreaga lume,  motiv pentru care cea de-a 48 – a aniversare  nu a putut trece neobservată în cadrul organizaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte

Preşedintele organizaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte, Tudorică Răducanu  a pregătit  la Restaurantul Royal din Târgovişte, un eveniment deosebit  care a marcat  Ziua Internațională a Romilor .  Momente  deosebite, voia bună şi  muzica ţigănească au fost ingredientele unei petreceri de zile mari.

Gazda şi amfitrionul  evenimentului, preşedintele organizaţiei Partida Romilor Pro Europa Târgovişte, Tudorică Răducanu   a dat un mesaj de unitate.

Nu au lipsit invitaţii de seamă  şi aici putem aminti pe deputatul PSD, Carmen Holban,vicepreşedinte PSD Dâmboviţa,  Sebastian Marin, secretar executiv adjunct PSD Dâmboviţa, consilierii municipali   Andrei Păunescu şi Ionete Florin, preşedintele ALDE Târgovişte, Cosmin Bozieru, preşedintele ALDE Dâmbovita, Ionel Petre şi nu în ultimul rând Nicolae Păun, preşedinte Partidei Romilor Pro Europa şi alţi  lideri de la centru dar şi din Prahova.

 Şi preşedinta  organizaţiei de femei a Partidei Romilor Pro Europa Târgovişte, a dat un mesaj de unitate.

Din program nu au lipsit  momentele speciale, un film documentar privind evoluţia romilor şi premierea tinerilor de seamă ai etniei, cu rezultate deosebite  la învăţătură  dar şi în alte domeniile în care activează.

Pentru că muzica face parte din etnie,  seara a continuat   cu o petrecere pe cinste care a avut toate ingredientele necesare .

În România, această sărbătoare a fost reglementată oficial în anul 2006 și este numită „Sărbătoarea etniei romilor din România”.

Caută în Arhivă

Selectați o dată
Selectați o categorie
Căutare cu Google

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.